Yalova’da doğduğunu, 150 yıllık Yalovalı olduğunu, Yalova’da ölmek istediğini, tekrar dünyaya gelse Yalova’da dünyaya gelmek istediğini ve Yalova’yı yönetmeye talip olduğunu söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Belediye Başkan Aday Adayı Halit Güleç, Yalova Gazetesi’nin serisi olan “Kısa Kısa Siyaset”e konuk oldu.

“Anlım ak, başım dik”

Yalova’ya aşık olduğunu belirten Halit Güleç, aday adaylığından ve mahkeme sürecinden bahsederken, “Yılmadan çalışıyorum. Kalabalık bir ekibimiz var. Proje ekibimiz var, mahalle sorumlularımız var. Çalışmamızda bir sıkıntı yok. Tabi ki devam eden bir mahkememiz var. Her ne kadar bu mahkemenin siyasi bir mahkeme olduğunu herkes bilse bile önümüze mahkemeniz var diye koyanlar var. Mahkemede 3 tane bilirkişinin 1 tane Masak raporlarının hepsinde suçumuzun olmadığı net bir şekilde yazmakta ama siyasi rakiplerimiz bunu kullanıyor. Yaptırdığımız anketlerde, gittiğimiz kenar mahallelerde, çarşı ve merkezde bize yapılan bu komplonun bir siyasi hareket olduğunu herkes biliyor. Benim anlım ak, başım dik” ifadelerini kullandı. Aday adaylığı yoluna çıkarken bu soruların sorulacağını bildiğini vurgulayan Güleç, “Kimseden korkum yok. Benim bir suçum yok ki ceza alayım? Adalete güveniyorum” dedi.yalova-belediye-yerel-secim-aday-adayi-halit-gulec

“Zorlu dönemlerde kazanmayı başarmış bir kişiyim”

Yalova Belediyesi’ne neden talip olduğunu anlatan Güleç, “2009’da da zorlu bir dönemdeydik. 2014’te 40 yıl sonra Cumhuriyet Halk Partisi’ni kazandırdık. 2019’da da zorlu bir dönemdeydik. Ben her zaman zorlu dönemlerde kazanmayı başarmış bir kişiyim. Ekibimizle beraber kazanmayı seven birisiyim. Biz Yalovalılara söz verdik. 2019-2024 yılları arasında yapacağımız işleri tamamlayamadık. Bunları tamamlamak için bize yapılan haksızlıkları karşı adaletin yeniden tecelli etmesi için tekrar aday olma durumda kaldık. Ben kendim aday olmak istemedim, bize oy veren 30 bin kişinin isteği üzerine aday oldum” şeklinde konuştu.2014 yılında aday oldukları zaman Yalova Belediyesi’nin borçları olduğunu söyleyen Güleç, “Biz hiçbir zaman korkmadık. Bize “1 ay dahi maaş veremezsiniz” diyenler oldu. Biz görevde kaldığımız 6,5 yıl boyunca çalışanlarımızın hiçbir zaman emeğini zayi etmedik. Çalışanlarımızın maaşını 1 gün dahi eksik vermedik. Yalova Belediyesi çalışanları için Vefa Salman Beyin dönemi en mutlu oldukları günlerdi. Biz çalışanlarımızla büyük bir aile gibiydik” ifadelerini kullandı. Belediye Başkanı Vefa Salman’ın makam odasının kapısının olmadığını hatırlatan Güleç, “Çünkü bir söz vermiştik. Şeffaf olacağız dedik. Kapalı kapılar ardında film çevirmeyeceğiz dedik. Biz ulaşılabilir bir Belediye Başkanı olacağız demiştik. Aynısını söylüyorum; Biz Belediye Başkanı olduğumuz zaman ulaşılabilir olacağız” dedi.

“Ben bu işi yaparım iddiasını ortaya koyduğum için kazanırım diyorum”

Kendisinin diğer aday adaylardan farklarını açıklayan Güleç, “6 Tane aday adayımız var. Hepsi birbirinden değerli. Ama benim hepsinden daha fazla oy alırım diye bir iddiam var ve Yalova Belediye Başkanlığı’nı kazanırım diye bir iddiam var. 2009, 2014 ve 2019’da Belediye Meclis üyesi oldum. Belediye Kanunu’nu yazan ekiple Belediyecilik konularını çok konuştuk ve çalıştım. Belediyeciliği iyi biliyor ve Yalova’yı iyi tanıyorum. Yalova ilçeyken 36 köyünü, Yalova il iken 43 köyünü iyi biliyorum. Yalova Merkezde sadece Yalovalılar oturmuyor. Ben bunların hepsini biliyorum. Mustafakemalpaşa Mahallesi’nde nasıl geçinilir, Mustafakemalpaşa Mahallesi’nden hangi minibüsle gelinir… Hepsini biliyorum. Ben bu işi daha iyi yapacağım iddiasını ortaya koyduğum için kazanırım diyorum” şeklinde konuştu. Bugün hala Yalova’da suyu akmayan köy olduğunu iddia eden Güleç, “Bizim zamanımızda suyu akmayan ev var mıydı? Banyo yapamayan aileler var. Kimse susuz evde yaşamayacak” dedi.yalova-belediye-yerel-secim-aday-adayi-halit-gulec (2)

“Bizim yaptıklarımızı mevcut iktidar üstleniyor”

Kendi dönemlerinde ayak basmadık yer bırakmadığını söyleyen Güleç, “Atatürk’ün Yalova’da 3 tane evi var. Yürüyen Köşk var değil mi? Bugün İDO iskelesinin yanından Yürüyen Köşk’e gitmek için bizden önce yol vardı ama elektrik yoktu. Hava karardığında karanlıkta köşke gidiyordunuz. Köşkteki kafeterya yok gibiydi. Adliye tarafından köşke gidemiyordunuz. Şimdi gidin bakın, hem İDO girişi çok güzel hem de adliye tarafından giriş çok güzel. Aydınlatılması, köşkün tamiratı, bakımı, kafeteryanın modernize edilmesi ve yolların bisiklet yollarına kavuşturulması bizim zamanımızda oldu. Bunu bilmiyorsunuz, çünkü mevcut iktidar bunu kendilerinin yaptığını iddia ediyor” ifadelerini kullandı.

“En büyük Cemevini biz yaptık”

Yalova’yı bir kültür kenti yapmak için uğraştıklarını belirten ve kendi dönemlerinde gerçekleştirdiği hizmetlerden bahseden Güleç, “Yalovalıların Gazipaşa Caddesi’ndeki eski tekel binası olarak bildikleri binayı Halil İnalcık Kültür Merkezi haline getirdik. Biz göreve geldiğimiz zaman Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nin kapısı kilitliydi ve çalışır hale getirdik. Adnan Menderes Mahallesi’ndeki Raif Dinçkök Kültür Merkezi’ne Yalovalılar teneke bina derlerdi. Biz göreve geldik ve binayı ışıklandırdık. Hepimizin bildiği Barış Manço Açık Hava Tiyatrosunu kullanılabilir hale getirdik. Biz bunları yaparken sadece fiziksel değişimler değil, vatandaşlarla bire bir iletişimler kurarak onların gönlüne girdik. Bizden önce taziye evleri yoktu, biz taziye evleri yaptık. Adnan Menderes Mahallesi ile Dere Mahallesi’ni birbirine bağladık. Dere ıslah çalışmalarını bitirdik ve iki tane yaya yolu bir tane araç yolu yaptık” şeklinde konuştu ve yaptıkları diğer hizmetleri bir bir sıralarken, “Hepinizin bildiği Türkiye’nin en büyük Cemevi’ni biz yaptık ve gurur duyuyoruz” dedi.

Konteyner Kentte ve Kentsel Dönüşümde Son Durum Konteyner Kentte ve Kentsel Dönüşümde Son Durum

“Deprem anıtına bile kendi ismini yazdılar”

Belediye eski Başkanı Vefa Salman’a seslenen Güleç, “Sayın Vefa Salman Başkanım size sitem ediyorum. Siz yaptığınız asfaltlara, yaptığınız çocuk parklarına yaptığınız tarihi yazmadınız ve altına isminizi yazmadınız. Deprem anıtının o kadar bakımını yaptınız ama yaptığınız tarihi yazmadınız. Altına da burayı Vefa Salman yaptı diye yazmadınız. Bu konuda size sitem ediyorum. Çünkü bu yönetimde olanlar asfalta tarih yazdılar. Direklere tarih yazdılar ve deprem anıtının girişine bile anıtın bakımını yapan kendi belediye başkanı olduğunu yazdılar” ifadelerini kullandı.

Muhabir/Duygu Saral

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz