Türkiye’nin yanı sıra organizasyonda Amerika Birleşik Devletleri, Japonya ve Avusturalya mücadele ediyor. Dünya’nın zirvesinde bulunan 4 Milli takımın mücadele ettiği kupada ilk iki gün geride kaldı.

90. Yıl Spor Salonunda oynanan müsabakalar kapsamında turnuvanın açılış maçında Avusturalya ile karşılaşan Türkiye rakibini 66-59 mağlup etmeyi başardı. Bu maçta Enes Bulut attığı 16 sayıyla en skorer ismimiz olurken ayrıca 7 ribaunt alıp 3 asist yaptı. Enes’i 12 sayıyla Zafer Gültekin ile 10’ar sayıyla Baran Oğuz ve Ahmet Efetürk takip etti.

İlk günün ikinci maçında Amerika rakibi Japonya’yı 56-44’le geçmeyi başardı. ABD adına Williams Jacob 14 sayı atarken, 4 ribaunt ve 3 asistle oynadı. Oyuncuyu 12 sayı ve 8 ribauntla Jorge Sanchez takip etti.

“ABD’den Millilere Geçit Yok”

Tekerlekli Sandalye Basketbol Kıtalararası Kupasının ikinci günün ilk maçında Japonya ile Avusturalya kozlarını paylaşırken ev sahibi ekip parkeden 65-51 galibiyetle ayrıldı. Asya temsilcisinde Kozai Hiroaki 14 sayı ve 4 asist, Chokai Renshi 13 sayı, 9 ribaunt, Takamatsu Yashinobu 12 sayıyla galibiyette etkili rol oynadı. Avusturalya’da 24 sayı atan Tristan Knowles maçın en skorer ismi oldu.

Günün ikinci karşılaşmasında Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri karşı karşıya geldi. Milliler uzun süre üstün götürdüğü mücadeleden 81-59’luk yenilgiyle ayrıldı. Türkiye’de Ahmet Efetürk 17 sayı, 7 ribaunt, Enes Bulut 16 sayı ve Zafer Gültekin 9 sayı kaydetti. Amerika’da 19 sayı atan  Williams Jacob en skorer isim olurken, Trevan Jenifer 15, Fabian Ramo 11 sayıyla maçı tamamladı. Tekerlekli Sandalye Basketbol Kıtalararası Kupası, bugünkü Türkiye-Japonya ve Avustralya-ABD maçlarıyla devam edecek.

Kıtalararası Kupası Yalova’da Devam Ediyor8Kıtalararası Kupası Yalova’da Devam Ediyor7Kıtalararası Kupası Yalova’da Devam Ediyor6Kıtalararası Kupası Yalova’da Devam Ediyor4Kıtalararası Kupası Yalova’da Devam Ediyor3Kıtalararası Kupası Yalova’da Devam Ediyor2Kıtalararası Kupası Yalova’da Devam Ediyor

Editör: Rümeysa Şahin