7 Ekim 2023 tarihinde yeniden başlayan İsrail-Filistin arasındaki çatışmaların yeniden alevlenmesin üzerinden neredeyse 4,5 ay geçti. Hamas’ın İsrail’e sızmasının ardından Gazze’yi abluka altın alan ve çok sert karşılık veren İsrail’e, Türkiye’den ve uluslararası toplumdan birçok tepki gelmiş, Birleşmiş Milletlerin yargı organı olan Uluslararası Adalet Divanı’nda Güney Afrika’nın öncülüğünde soykırım yapma suçundan yargılama başlamıştı.

Türkiye’den ve Dünyanın birçok yerinden gelen tepkilere rağmen İsrail, Filistin içerisinde uyguladığı ablukayı kaldırmaması üzerine ülkemizin farklı kurumları, kuruluşları ve STK’ları savaşın son durumunu protesto eden açıklamalarda bulunuyor. Bu protestolara ülkemizin bilindik İslami dergilerden birisi olan Köklü Değişim Dergisi de katılıyordu ve buna bir yenisini daha ekleme kararı alındı.

“Gazze Ölüyor, Unutmadık, Unutturmayacağız!

Köklü Değişim Dergisi’nin Yalova Temsilciliği, 18 Şubat Pazar günü saat 14:00’te Cevdet Aydın Parkı’nda basın açıklaması gerçekleştireceklerinin haberini verirken, “İşgalci "İsrail"in 7 Ekim'de başlattığı Gazze katliamlarında yaklaşık 4 ay geride kalırken havadan, karadan ve denizden sürdürülen bombardımanlarla topyekün şehirler hedef alınıyor. Ayrıca dört tarafı kuşatılmış Gazze'ye hapsedilen Müslümanlara karşı açlık da silah olarak kullanılıyor” açıklamasında bulundu ve Gazze'de yaşanan bu insanlık dramına göz yumulmasını protesto etmek, açlık ve susuzlukla hayatta kalma mücadelesi veren Filistinlilere destek olmak amacıyla yapacakları basın açıklamasına Yalovalıları davet ettiler.

(İHA)

Yalova Israil Filistin Gazze Isgal Abluka Koklu Degisim Dergi Protesto

Pelit Fırın’ın Yıkımı Gerçekleşti Pelit Fırın’ın Yıkımı Gerçekleşti

Editör: Arda Yavuz