Evli ve 3 çocuk babası olan Yaman, 2022 yılında yapılan ara seçimi kazanarak o günden bu yana halen daha muhtarlık görevini yaptığını dile getirdi. Konuyla ilgili, “Yaklaşık bir yıldır bu görevi yapıyorum. Önceki muhtarımız rahmetli olmuştu. Onun yerine geldim. Muhtarlık dışında aynı zamanda belediyede Fen İşleri’nde görevliyim. Dış Sahalardan sorumluyum.” şeklinde konuştu.

Mahallesinin vatandaş portföyü ile ilgili konuşan Yaman, “Beldemizin en büyük mahallesi. Siteler tarafında emekli vatandaşlarımız ağırlıklı. Köyün içerisinde zaten geçimini çiftçilikle sağlayanlar var. Ticaretle uğraşanlar var. Daha çok 60-65 yaş üstü emekli ağırlıklı mahallemiz.” ifadelerini kullandı.

Mahallesinin yerleşik nüfusuna dair de konuşan Muhtar Volkan Yaman, bununla ilgili, “Yerleşik nüfusumuz mahallemizde 3500 gibi olması gerekiyor. Yazlık nüfusumuz ise 15-20 bini bulur.” dedi. Yazın mahallesine gelen vatandaşların ağırlıklı olarak Bursa, İstanbul ve Adapazarı ağırlıklı olduğunu dile getiren Yaman, “Herhangi bir sorun yaşanmıyor. Gelen yazlıkçı nüfus da yerleşik nüfusla birbirlerini tanıyor artık. Senelerdir buraya gidip gelmişler. Çoluk çocukları herkes birbiriyle arkadaş olmuş artık,” dedi.

Vatandaşın istek ve talepleri konusunda, “Su problemimiz ve ulaşım sorunumuz yok. Vatandaşın daha çok bizden gelen evrakları postacı bulamadığı takdirde onları bir an önce iletmemizi istiyor. Zaten başkanımız da belediyemiz de bu konuda çok hassas. Duyarlı bir çalışma yapıyorlar.” şeklinde konuştu.

Bunlara ek olarak, “Okul sorunumuz da yok. İlkokul ve ortaokul şu anda yeterli gibi. Ama 3-5 sene sonra ve ileriki zamanları düşündüğümüz takdirde yeterli gelmeyecek. Çünkü çok aşırı derecede bir talep var, nüfus artışı var.” sözlerini kullanan Muhtar Yaman, şu anda herhangi bir okul eksiği ya da sıkıntısı yaşamadıklarını fakat nüfus artışının bu şekilde gitmesi halinde ilerleyen zamanlarda ihtiyaçlarının olabileceği ihtimali olduğunu dile getirdi.

Çiftlikköy Kabaklı Köyü Muhtarı Çetin Kaya, “Hayallerimi, %90 Oranında Gerçekleştirdim” Çiftlikköy Kabaklı Köyü Muhtarı Çetin Kaya, “Hayallerimi, %90 Oranında Gerçekleştirdim”

Nüfus artışı ile ilgili konuşan Yaman, “Daha çok yabancı. Pandemiden sonra dediğim gibi arsa alıp da evde yaşamayı tercih edenler daha çoğunlukta. Pandemiden sonra insanların bütün bakış açısı değişti. Yabancılar var, daha çok Arap, Irak ağırlıklı ve Ukrayna.” şeklinde konuştu.

Mahallesinde bulunan sağlık ocağı ile ilgili, “Sağlık Ocağı var ama şu anda kapalı. Bu konuda zaten büyük bir sıkıntımız var. Bina hasar almış, eski bir binaydı. Binanın yıkılıp tekrardan yapılması gerekiyor. İhale işlemleri bitmiş, şu anda mevcut sağlık ocağımız Atakent Mahallesi’nde hizmet veriyor.” şeklinde konuşan Yaman, bu konuda sorun yaşadıklarını ve vatandaşların mağdur olduğunu ifade etti.

Muhabir/Göktuğ Doğukan YÜKSEL

Kameraman/Tuğba ALTIN

Editör: Rümeysa Şahin