Seyircinin aktif olarak var olduğu ve hem yönünü hem finalini değiştirdiği oyun ilginç ve farklı bir tarz sunuyor Yalovalı izleyicilere.

Kimyasal fırtına sonrası tiyatro sahnesinde

Kimyasal bir tesiste yaşanan patlamadan sonra birbirini pek tanımayan beş kişi yaşadıkları sitenin sığınağında mahsur kalmıştır. Sığınaktaki kaynakların yetersizliği, kapalı kalma, belirsizlik, ölüm, açlık gibi sorunlarla uğraşmak zorundadırlar. Dışarısıyla tek bağlantıları küçük bir radyodur ve yaşanan felaketin boyutlarını bu radyodan öğrenirler. Bölge karantinaya alınmıştır ve karantina süresi dolana kadar sığınaktan çıkamayacaklarını biliyorlardır.

Kurtarma ekiplerinin kendilerini bulmasını beklemekten başka çareleri yoktur. Birinci haftanın sonunda bölgenin tamamen kapatıldığı ve kurtarma ekiplerinin çekildiği haberini duyarlar radyoda. Artık hayatta kalmaya dair umutları yoktur. Bir plan yaparlar ve yaşadıklarına dair bilgiyi birilerine ulaştırmak üzere içlerinden birini dışarıya göndermeye karar verirler. Sığınaktan çıkacak kişiyi ise kura ile belirleyeceklerdir.

Oyunun finalinde seyirci devreye giriyor

Oyun tam da bu kura noktasında durdurulur ve sahne Moderatör ile devam eder. Moderatör kura sonucunu seyircinin belirleyeceğini, karar verme sorumluluğunun kendilerine ait olduğunu söyler ve seyircilere oylama yaptırır. Seyircinin oylayarak seçtiği kişi sığınaktan çıkar. Oyun diğer kişilerle devam eder. Her hafta seyircinin oyları ile değişebilen, farklı sahnelerin ve farklı finallerin olduğu oyunu Özgür B. Serdengeçti yazdı.

Oyunun kombinasyonlu konsepti ve yönetmeliği Melike Diribaş’a ait. Asistanlar Serap Üçer Altay, Sema Solak ve Barış Deniz. Oyuncu kadrosu ise, Adalet Akarca, Dilek Akarca, Mustafa Ertürk, Ömer Toka, Özgür B. Serdengeçti ve S. Gökhan Bingöl’den oluşuyor. Düşün Tiyatro bu iddalı oyunuyla 10 Nisan 2013 Çarşamba günü gala yapıyor ve her Çarşamba oynanacak “Sıfır Noktası”na tüm Yalovalı izleyicileri davet ediyor.
Editör: TE Bilişim