Bu sezon yabancı oyuncularından yana yüzü gülmeyen Yeşil Kırmızılı ekipte 2020-2021 yılında elde edilen şampiyonlukta kilit rol oynayıp geçen Süper Ligde de forma giyen bu sezonun ortalarında Lamont “Momo” Jones ve Süper Lig ekibi Yukatel Merkezefendi Denizli Basket’ten takas yoluyla takıma katılan ancak sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan Burak Eşlik’le yollar ayrıldı.

Hazırlık döneminde istediği verimi alamadığı Eliyaj Mitrou-Long ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayıran Semt77 Yalovaspor sonrasında takıma şutör guard Jacobi Boykins’i getirmişti. Ancak Amerikalı oyuncudan istediği verimi alamayan TBL’deki ekibimiz kurtarıcı olarak Lamont Jones’la anlaşma sağlamıştı.

Ancak Amerikalı oyuncunun disiplinsiz davranışlarının ardından önce kadro dışı kalırken sonrasında beklenen ayrılık yaşandı. Yeşil Kırmızılı formayı 13 kez giyen tecrübeli oyun kurucu Yalovalı taraftarlar tarafında da çok seviliyordu.

Sezon başında kattığı Gökhan Aydın’a karşılık Yukatel Merkezefendi Denizli Basket’ten temsilcimize katılan Burak Eşlik’te Semt77 Yalovaspor ile 4 maç oynadı. 15.51 dakika süreyle parkede kalan tecrübeli oyuncu 4.75 sayı, 1.50 ribaunt ve 0.75 asistlik performans sergilerken sakatlığı nedeniyle sezonu kapattı.

Lamont Jones ve Burak Eşlik’le Yollar Ayrıldı (1)

Editör: Uğur TEZCAN