Kahramanmaraş merkezli yaşanan afet sonrasında Yalova’da eğitimlere hız veren MAG’der çok sayıda vatandaşa afet eğitimi vermeye devam ediyor. Yalova il merkezindeki eğitimlerde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Vatandaşlar eğitimlerin teorik bölümünde afet öncesi, anı ve sonrası neler yapılacağını öğrendiler. Ayrıca İlkyardım ve arama kurtarma konularında da bilgiler verildi. Eğitimlerin teorik bölümünün tamamlanması sonrasında uygulamalı bölüme geçildi. Burada da alınan bilgilerin sahada uygulaması yapıldı. Enkaz alanına giden MAG adayları burada olası bir afet sonrasında yapılacak olan arama kurtarma çalışmaları konusunda eğitimden geçirildiler.
Eğitimlerin başarıyla tamamlandığını ifade eden MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam, “Kahramanmaraş merkezli yaşadığımız deprem bize eğitimli insan sayısının artmasının ne denli önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. O nedenle afet bölgesinden döner dönmez eğitimlere hız verdik. Halkımız da bu eğitimlere ilgi gösteriyor. Olası bir afet anında eğitimli insan sayısı ne kadar fazla ise can kayıpları da o oranda azalır. İl merkezindeki eğitimlerimizi başarılı bir şekilde tamamladık. Bundan sonra ilçelerdeki eğitimlere başlayacağız. İlçelerde de eğitimlere yoğun bir başvuru var. Talep olduğu sürece biz eğitimlere devam edeceğiz” dedi.

MAG-DER MERKEZDEKİ EĞİTİMLERİ TAMAMLADI (3)MAG-DER MERKEZDEKİ EĞİTİMLERİ TAMAMLADI (1)MAG-DER MERKEZDEKİ EĞİTİMLERİ TAMAMLADI (2)

Editör: Uğur TEZCAN