İl Genel Meclisi Aralık ayı olağan toplantısının ilk oturumunu tamamladı. Hasan Soygüzel’in başkanlığında gerçekleştirilen meclisin gündeminde Yalova ilinde kurulması planlanan, Sahipsiz Sokak Hayvanları Birliğine ve sokak hayvanlarının rehabilitasyonuna yönelik ilimizde kurulacak veya kurulmuş olan birliklere idaremizin üye olması, ilimizdeki STK’lar ile hayvanların rehabilitasyonuna yönelik işbirliği protokolleri ve sözleşmelerin imzalanması ve bu yönde yapılacak her türlü iş ve işlemlerin yürütülmesi için İl Özel İdaresi Genel Sekreterine yetki verilmesi konusu görüşüldü.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan İl Genel Meclisi Hasan Soygüzel, “Bildiğiniz gibi sokak hayvanları konusu sadece bizim idaremizi değil, Yalova’da ki bütün yerel yönetimleri ilgilendiren bir konu. Bu konuda valimizin riyasetinde de birtakım çalışmalar yürütülüyor. Bizler de İl Özel İdaresi olarak bu çalışmalara yetki, görev ve sorumluluklarımız çerçevesinde destek olmaya gayret ediyoruz. Bu bağlamda sahipsiz sokak hayvanları birliği oluşturulmasına ilişkin çaba var, tabii henüz gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini bilmiyoruz, kararlar alınması gerekiyor. Gerçekleşmesi halinde bizler İl Özel İdaresi olarak böyle bir yapının içerisinde olmayı uygun olarak değerlendiriyoruz. Bu anlamda da gerekli süreçleri yönetmesi adına genel sekreterimize yetki vereceğiz’’ şeklinde konuştu.

Ardından Milliyetçi Hareket Partisi Yalova İl Genel Meclis Üyesi Atalay Beştaş söz alarak, ‘’Sokak hayvanlarına çözüm olarak ben, 1-2 yıl evvel bir çözüm önermiştim. Her belediye özellikle küçük belediyeler bunu kendi çabalarıyla başaramayabiliyor ama merkezi bir sistemde, birlik adı altında kurulursa çok daha verimli olur. Bakanlıklardan da ödenek alabilir. Böylelikle daha düzenli bir hal alacağına inanıyorum” dedi.

Yalova, Çorlu ve İnegöl’de Doğalgaz Dağıtım Hizmeti Verecek Şirketler Belli Oldu Yalova, Çorlu ve İnegöl’de Doğalgaz Dağıtım Hizmeti Verecek Şirketler Belli Oldu

HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN

yalova-il-genel-meclis-gundem-sokak-hayvanlari (4)yalova-il-genel-meclis-gundem-sokak-hayvanlari (3)yalova-il-genel-meclis-gundem-sokak-hayvanlari (1)

Editör: Arda Yavuz