7-16 Eylül tarihleri arasında Tayland'ın Phuket kentinde düzenlenen Tekerlekli Sandalye Basketbol U23 Gençler Dünya Şampiyonası sona ererken teknik ekibinde yer aldığı Türkiye Dünya ikincisi oldu.

U23 Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli takımımız turnuva boyunca iki mağlubiyetini de Japonya karşısında aldı.

“Gönüllerin şampiyonu oldular”

A Grubunda yer alan Türkiye grup sürecinde Japonya’ya mağlup olurken, İspanya, Fransa, Kanada ve  Brezilya’yı farklı mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Amerika Birleşik Devletleri ile karşılaşan Murat Saltan ve öğrencileri rakibini 81-54 mağlup etti.  Yarı finalde ise rakip Almanya olurken, Millilerimiz parkeden 63-56 galibiyetle ayrılmayı başardı.

U23 Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli takımımız grup sürecinde karşılaştığı Japonya ile finalde karşılaştı. Songkla Üniversitesi Prensi Phuket Kampüsü Spor Kompleksi’nde başlayan final maçına milliler Baran Oğuz, Mahmut Açıkgöz, Rıdvan Aksoy, Mücahit Günaydın ve Bilal Mert Taşoğlu beşi ile başladı.

İlk yarıyı 22-26 Japonya lehine sonuçlandı. İkinci yarıda farkın kapanmasına izin vermeyen uzak doğu temsilcisi parkeden 52-47 galibiyetle ayrılıp şampiyon olurken, Türkiye Dünya ikincisi oldu. Mücadelede Mücahit Günaydın 20 sayı, 12 ribaunt ile double double yaptı.

“Gümüş madalyayı Celal hocamıza armağan ediyoruz”

Şampiyona sonrasında duygularını paylaşan Yalova Ortopedikler Spor Kulübü ve U23 Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli takımı antrenörü Murat Saltan,” Neresinden başlasam bilmiyorum. Çok buruk bir gün bizim için. Dünya şampiyonasında final oynayarak gümüş madalyayı ülkemize getiriyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu çocukların spora başlaması ve devam edebilmesinde katkısı olan kulüp başkanlarımıza, yöneticilerimize, antrenörlerimize teşekkür ediyoruz. Bize inancını hiç yitirmeyen, bu madalyaya bizden çok inanan Federasyon Başkanımız Sayın Muaz Ergezen'e, yönetim kurulu üyemiz Ferhat Esatbeyoğlu'na çok teşekkür ederiz. Bize olan inancını sürekli hatırlatan kıymetli yönetim kurulu üyemiz Hanefi Baykara'ya,  branş sorumlumuz Murat Kemal Yüksel'e, her türlü desteğini bizden esirgemeyen Kenan Kasapoğlu'na, kardeşimiz Burak Küpeli'ye, şoförümüz Faruk abiye,  Türk milli takımının yarıştığı her turnuvada çıtayı hep yükselten bu jenerasyonda da emeği olan eski Milli Takım antrenörlerimiz Kemal Okur'a Arda Kardeşime, Caner Cesur Kardeşime çok teşekkür ederiz. Onların bıraktığı yerden ülkemizi hep en üstlerde tutmaya devam edeceğiz. Her anımızı takip eden, desteğini bizden esirgemeyen A Milli Takım antrenörümüz Remzi Sedat İncesu hocamıza, Hazırlık dönemimizde Yalova'da rahat bir hazırlık süreci geçirmemizi sağlayan Kulüpler Birliği başkanı Alpaslan Erkoç'a, bizi ülkemizde hissettirdiği için kafile başkanımız Hasan Bozkurter' e çok teşekkür ederiz. Canımız, destekçimiz, koşulsuz yanımızda olanımız U19 Milli Takım antrenörümüz Abdullah Bayram hocamıza,   Milli Takım psikoloğumuz Erkoç Koray Doğan'a, mekaniklerimiz Servet Ergün'e, Fizyoterapistimiz Cihat İnce'ye, üzerimizdeki tüm yükü alan harika bir kamp ve turnuva deneyimi yaşamımız için canla başla çalışan sevgili hocam Orçun Kamali'ya çok teşekkür ederiz. Bu bir ekip çalışmasıydı. Herkes üstüne düşeni en iyi şekilde yapmaya çalıştı. Teşekkürün en büyüğü onların sevgili eşim Asuman Saltan ve çocuklarım Umay, Uras bana gösterdiğiniz sabır için minnettarım.  Gelelim buruk olma nedenimize Camiamıza büyük katkılar sağlayan, Tekerlekli Sandalye Basketbol kilometre taşlarından hocamız Celal Demirbaş'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Gümüş madalyayı Celal hocamıza armağan ediyoruz. Yukarıda bir yerlerde 12 aslan parçasına sevgilerini gönderiyordur. Mekanın cennet olsun hocam” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim