Sevgili okurlarım bugünkü yazım birlik hakkındadır.

Yüce Allah, Bakara suresi ayet 185’te mealen şöyle buyurmaktadır, “Ramazan ayı insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olan kuranı kerimin indirildiği aydır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa onu oruçlu geçirsin.”

Bu konuda sevgili peygamberimiz bir hadislerinde mealen şöyle buyurmaktadır, “Kim inanarak ve karşılığını yalnızca Allah’tan umarak Ramazan orucunu tutarsa geçmiş günahları bağışlanır.”

Sevgili okurlarım, insanoğlu için huzur ve bereketin müjdecisi, sonsuz ikramların habercisi ramazanı şerifin manevi iklimine girer.

Sevgili okurlarım biz Ramazan ayı geldiği zaman bol bol kuran okuruz, bu konuyu birazcık açalım. Kuran her zaman okunur.

Sevgili okurlarım Ramazan bizi takvaya ulaştıran oruç ayıdır. Oruç ibadeti ki nice derin anlamlar, nice hikmetler taşır. Oruç hakkıyla tutulan oruçla nefsimizi terbiye eder.

Sevgili okurlarım Ramazan birlik beraberlik, paylaşma ve dayanışma ayıdır. Omuz omuza kılacağımız namazlarla daralan ruhlarımız feraha kavuşur. Açalım kapılarımızı bu rahmet, bereket ve mağfiret ayımıza.

Açalım ki onun affıyla beyazlasın yüzümüz, gönlümüz, kalbimiz. 12 ayın sultanı olan Ramazanı şerifi hoşnut edelim. Ramazan bizden memnun olsun, bizde memnun olalım inşallah.

Yüce Allah bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz bütün günahlarımızı af eylesin inşallah. Amin.