Yaklaşık iki hafta önce Çeşme Sokakta yeni açılan Eleni Ev Yemekleri Meze konseptli restoran hem göze hitap ediyor hem de lezzetleriyle müşterilerinin beğenisini kazanıyor. İki kadın girişimcinin yürüttüğü bu restoranda müşterileri, 12 çeşit meze ile birlikte sulu ve tepsi yemekleri karşılıyor. Gazetemize konuşan restoran sahibi Tuğba Ön ve arkadaşı Bihter Ağaoğlu, “Yola ilk mezeci olarak başladık. Daha sonra dükkân sahibinin burayı devrettiğini öğrendik. Mezenin yanına ev yemeklerini de ekledik” dedi. Ramazan ayını gelmesiyle birlikte hazırlıklara henüz başlayamadıklarını dile getiren Tuğba Ön, “Ramazan ayı için daha bir iftar menüsü oluşturmadık. İlk bir hafta insanlar genelde evlerinde geçirmek istiyorlar. Bir haftanın sonunda çalışmalara başlayıp bir menü ortaya çıkaracağız. İftar içinde et ve tavuk ağırlıklı yemekler düşünüyoruz. Fiyatlarımız ortalama 80 – 85 lira arasında değişkenlik gösterebiliyor” şeklinde konuştu. Günde ortalama 12 çeşit meze çıktığını belirten Ön, “Bunların hepsi ev yapımıdır.  En çok Türk mezeleri tercih ediliyor. Fakat menümüzde Yunan mezelerine de yer veriyoruz. İftar menüsünde de mezelerimizi müşterilerimize de sunmayı planlıyoruz. Müşterilerimiz aynı zamanda online siparişte verebilirler böyle bir imkânda sağlıyoruz” dedi.

“Yalova’nın hem meze hem de ev yemekleri ile ilgili bir açığı vardı. Biz bu açığı gördük ve bunu kapatmaya çalışıyoruz”

Yalova’nın özellikle meze konusunda geride kaldığını belirten Ön, “Yalova’nın hem meze hem de ev yemekleri ile ilgili bir açığı vardı. Biz aslında bu açığı gördük ve bunu kapatmaya çalışıyoruz. Ayrıca kendi ürettiğimiz mezelerde var restoranımızda. “Mezeleni” bizim kendi ürettiğimiz bir mezedir. Amacımız müşterilerimize sağlıklı ürünler sunabilmek. Ev yemeklerinde ise yine sağlıklı olması adına sulu ve tepsi yemeklerini yapıyoruz. Evindeki tat nasılsa burada da onu uyguluyoruz. Çünkü insanlar bunu arıyor. Yemeklerimizin hepsini kendimiz pişiriyoruz. Şefimiz yok. Toplu siparişler de alıyoruz. Hatta bazı mekanların mezeleri bize ait. Yakın zamanda vejetaryen müşterilerimizi düşünerek de bir salata menüsü de çıkaracağız. Sushi ve deniz ürünlerinden oluşan salata çeşitlerini de menüye ekleyeceğiz” müjdesini verdi.

MEZE VE EV YEMEKLERİNDE ÖNE ÇIKAN O RESTORAN (5)MEZE VE EV YEMEKLERİNDE ÖNE ÇIKAN O RESTORAN (4)MEZE VE EV YEMEKLERİNDE ÖNE ÇIKAN O RESTORAN (2)MEZE VE EV YEMEKLERİNDE ÖNE ÇIKAN O RESTORAN (1)

Editör: Uğur TEZCAN