Yalova İl Milli Eğitim Müdürü ve Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Yalova TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek öğrencilerin çalışmalarını yerinde inceledi.

14 Ocak 2023 tarihinde imzalanan protokol kapsamında Yalova Belediyesi, park ve bahçelerde kullanılacak mevsimlik süs bitkilerini Yalova TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden tedarik ediyor. Tarım alanında öğrenim gören öğrenciler, sardunyadan ortancaya, karanfilden sukulente kadar 40’ın üzerinde farklı çeşitte çiçek yetiştiriyor. Öğrenciler 70 bini Yalova Belediyesine teslim edilecek olan 76 bin top kadife üretimini de başarıyla gerçekleştirdi.

Başkan Tutuk ve Müdür Akmeşe, Yalova TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek, öğrencilerin sürdürdüğü çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Tutuk, “Bu protokol ile belediyemizin ihtiyacını karşılamış oluyoruz ayrıca öğrencilerimize uygulamalı eğitim imkanı sağlıyoruz. Öğrencilerimiz mesleklerini icra ederken şehrimize güzellik katıyorlar. Bu işbirliği ile eğitime ve çevreye katkı sağlıyoruz. “dedi.

Müdür Akmeşe ise, “Bu protokol ile öğrencilerimiz teorik bilgilerini pratikte uygulama fırsatı buluyorlar. Bunun yanında belediyemiz ile işbirliği yaparak şehrimizin park ve bahçelerine renk katıyorlar. Bu tür projelerin hem eğitim kalitesini hem de öğrencilerin motivasyonunu arttırdığını görüyoruz. Belediyemize bu protokol için teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ziyaret sonunda Müdür Akmeşe ve Başkan Tutuk, öğrencilere başarılar diledi.

ogrencilerin-yetistirdigi-cicekler-yalova-nin-park-ve-bahcelerini-susleyecek (5)ogrencilerin-yetistirdigi-cicekler-yalova-nin-park-ve-bahcelerini-susleyecek (4)ogrencilerin-yetistirdigi-cicekler-yalova-nin-park-ve-bahcelerini-susleyecek (3)

Editör: Rümeysa Şahin