Başkan Oral; ormanların, hayvan ve bitkilerin yuvası olduğunu dile getirerek, “Ormanlar aynı zamanda da sağladığı oksijenle insanoğlunun hayat kaynağı ve yaşamsal alanda büyük öneme sahip doğal zenginliklerimizdir. Biz de yeşil bir Altınova için var gücümüzle çalışıyoruz. Her yıl 3 binin üzerinde fidanı toprakla buluşturuyoruz” dedi.

“HALKIMIZI DOĞAYLA BULUŞTURUYORUZ”

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, “Altınova Belediyesi olarak, ilçemizde bulunan yeşil alanları en titiz bir şekilde koruyup, yeni yeşil alanlar oluşturmaktayız. Vatandaşlarımızın ormanlarımızın güzelliklerinden yararlanmaları için mesire alanları yaparak, halkımızı doğayla buluşturmaktayız. Tüm bu çalışmaları yaparken vatandaşlarımızdan aldığımız destekler bizleri oldukça mutlu etmektedir. Özellikle gençlerimiz ile çocuklarımızın bu konu üzerinde bilinçlenmeleri ve konuyu sahiplenmeleri bizleri umutlandırmakta ve mutlu etmektedir” ifadelerini kullandı.

“İLÇEMİZİ AĞAÇLANDIRIYORUZ”

Göreve geldiğinde Bayraktepe Mevkiinin ilçenin çöplük alanı olduğunu hatırlatan Başkan Oral, “Biz o bölgeyi ormanlık alana çevirdik. Kent Ormanını oluşturduk. Çöplük olarak kullanılan alan mesire yeri oldu. İkinci kent ormanımızın çalışmalarına devam ediyoruz. Hersek bölgesindeki askeri alanı belediyemize kazandırdık. Buradaki bin 40 hektarlık alandaki ormanımızı da halkımıza açtık. Her yıl 3 binin üzerinde fidanı toprakla buluşturuyoruz” diye konuştu.

altınovaiçinçalışıyoruz (2)

Editör: Uğur TEZCAN