Yalova Özdilek Cinetime, her hafta cuma günü yenilenen vizyon programıyla Yalovalılara sinema keyfi yaşatmaya devam ediyor. Birbirinden farklı konuları ele alan yapımları izleyiciyle buluşturan Özdilek Cinetime, kentin sosyal ve kültürel yaşamına katkı sunmayı sürdürüyor.
Tüm dünyada ve Türkiye genelinde eş zamanlı olarak vizyona giren filmler Yalova’da da sinemaseverlerle buluşurken, Özdilek Cinetime’ın 17 Nisan Cuma günü itibarıyla güncellenen programı büyük bir şaşkınlık yaratarak takdir topladı. Cinetime, haftanın ilk sinema programından 7’nci ve son sinema programına kadar toplam 25 yapımı beyazperdede sunarak eşine az rastlanacak bir seçki sunacak.
Vizyon Filmleri, Oscar’a Aday Filmler ve Eski Kült Yapımlar Aynı Haftada Toplandı
Yalova Özdilek Cinetime, 17 Nisan Cuma gününden 23 Nisan Perşembe gününe kadar devam ettireceği sinema haftasında çok görülmemiş bir karara imza atarak birbirinden farklı yapımları farklı günlerde beyazperdesine aktarma kararı aldı.
Buna göre, yeni haftanın ilk günü olan 17 Nisan Cuma günü 1970’li yılların askeri diktatörlük dönemi Brezilya’sında geçen bir hikâyeyi konu alarak 4 dalda Oscar adaylığı elde eden “Gizli Ajan” yapımını ve son dönemin en büyük Hollywood yıldızlarından Timothée Chalamet’in başrolünde olduğu “Muhteşem Marty”i vizyonunda tuttu. Bunun yanı sıra, İngiliz yazar Jane Austen’in aynı isimli eserinden uyarlanan ve sinema eleştirmenlerince romantik-drama türünün 21. yüzyıldaki en iyi örneklerinden biri olarak kabul edilen “Aşk ve Gurur” da beyazperdede kaldı.
18 Nisan Cumartesi günü vizyonda kalacak filmler arasında, Fransız yönetmen Olivier Assayas’ın Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından kurulan Rusya’daki politik mücadelenin anlatıldığı “Kremlin Büyücüsü” yer alıyor. Yapımda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in önemli bir karakter olarak yer alması da ilgiyi daha da artırıyor. Bir diğer eser ise pop yıldızı Mother Mary (Anne Hathaway) ile tasarımcı Sam Anselm’in (Michaela Coel) dramatik yeniden bir araya gelişini konu alan müzikal-psikolojik gerilim türündeki “Mother Mary” oldu. Aynı gün, 1 gün boyunca vizyonda kalacak son film ise İkinci Dünya Savaşı sonrası Japonya’da geçen “Kokuho” oldu. Japonya’da milyonlarca izleyiciye ulaşan yapım, Yalovalı sinemaseverlerin ilgisini bekliyor.
19 Nisan Pazar günü boyunca vizyonda kalacak yapım ise 98. Akademi Ödülleri’nde “Uluslararası En İyi Film” ödülünü kazanma başarısını gösteren “Manevi Değer” oldu. Son 20 yılın en önemli Avrupalı yönetmenlerinden Norveçli Joachim Trier’in ustalık eseri olarak adlandırılan bu yapım da Yalova halkının beğenisine sunuluyor. Bu gündeki gösterimde yer alacak diğer filmler ise İtalyan yönetmen Paolo Sorrentino ile İtalyan oyuncu Toni Servillo’yu yeniden bir araya getiren “La Grazia” ve efsanevi oyun yazarı Amerikalı Arthur Miller’ınaynı isimli tiyatro oyunundan uyarlanan “Hepsi Oğlumdu” olurken, oyunun başrolü Bryan Cranston performansıyla dikkat çekiyor.
Haftanın genelinde ve kalan günlerde vizyonda yer alacak diğer yapımlar ise son haftalardaki gişe hasılatıyla büyük başarı kazanan “Çatlı”, yılın en sürpriz yapımlarından biri olarak klostrofobik bir korku yaratan “İron Lung”, GlenPowell, Margaret Qualley, Jessica Henwick ve Ed Harris gibi önemli isimlerin yer aldığı kara komedi türündeki “Nasıl Katil Olunur” ve popun kralı olarak kabul edilen Michael Jackson’un yükselişini anlatan “Michael” olacak.
Özdilek Cinetime’ın programı görmek isteyenler, https://biletinial.com/tr-tr/mekan/cinetime-ozdilek-yalovaadresine ulaşabilir.




