İzmir Bornova’da düzenlenen iftar programına Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Özkan Tice, İzmir il başkanı Şenol Aslanoğlu, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ve çok sayıda partili katıldı.

"Filistin Meselesi, CHP'nin Meselesidir"

İftar yemeğinin ardından konuşan Özgür Özel, Ramazan ayının başta İslam coğrafyasına ve bütün dünyaya barış ve kardeşlik getiresini temenni ederken, İsrail’in saldırılarına devam ettiğine değinerek kınadı.  

Ozgur Ozel Israil Kinama Ataturk Davet (2)Özel, “Ramazan olmasına rağmen Filistin’de akan kan ve gözyaşı dinmedi. Bundan birkaç ay önce Hamas’ın yaptığı saldırılara karşı İsrail Filistinlilerin çocuk kadın ayırmadan canına kıydı. Filistin meselesi CHP için yeni sahiplenilen bir mesele değildir. Bülent Ecevit’in Filistin kurtuluş örgütüyle, lideriyle ortaya koyduğu dayanışma hepimizin hafızasındadır. Ayrıca hepimiz hafızasında Ayrıca Filistin topraklarında Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mücadelesi vardır. Filistin’in kurtuluşu için verdiği emek, canlarını ortaya koymaları vardır. Filistin meselesi CHP’nin meselesidir Türk solunun meselesidir. Ama bir yandan AKP’nin genel başkanı bir gece Hamas suçsuz İsraillilere saldırıda bulunduğunda o saldırıyı kınadığımız için Özgür Özel Hamas’ın yaptığı saldırılara terör saldırısı diyor. Kim yaparsa yapsın suçsuz insanlara gece yarısı saldırmak terör eylemidir. İsrail’in ondan sonra yaptığı devlet terörüdür, soykırıma varan işlerdir. İkisini de kınıyorum” dedi.

Ozgur Ozel Israil Kinama Ataturk Davet (5)“Biz Temiz Siyaset Diline Devam Edeceğiz”

Özgür Özel siyasi parti liderlerine yaptığı çağrıyı yineleyecek Türk siyaset dilinde centilmenliğin hakim olması ve aksi söylemlerden uzaklaşılması gerektiğini belirti. Özel konuşmasına, “Sayın Erdoğan’ın, Sayın Devlet Bahçeli’nin zaman zaman bütün üyelerimizi hatta CHP’ye oy verenleri, dolayısıyla İzmirlileri, Bornovalıları üzen, rencide eden, kadınlarımıza hakaret eden o dilin Ramazan sebebiyle terk edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Biz temiz siyaset diline devam edeceğiz. Kimse istiyor diye onlarla kavga etmeyeceğiz. Bir seçim kazanma uğruna kavga edip, kutuplaşma iklimini beslemeyeceğiz. İktidarla kavga ederiz ama bu kavga kimlik siyaseti üzerinden değil emeklilerin, gençlerin, emekçinin hakları için olacak. Bundan sonraki süreçte de birlikte büyük bir hak mücadelesini sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Ozgur Ozel Israil Kinama Ataturk Davet (4)“Başka Partilerden Çok Fazla Katılmak İsteyen Var”

Özel sözlerine şöyle devam etti:

“Ömer Başkanım ifade etti, dedi ki Memleket Partisi'nden, Ak Parti'den, Zafer Partisi'nden, başka partililerden çok fazla katılmak isteyen arkadaş var, rozet takmak isterler. Ancak bu bir iftar programı o yüzden burada Filistin konuşmak barış konuşmak gerekir. Burada rozet töreni tam bir siyasi faaliyete girer o doğru değildir. Siz bugün CHP’ye gelmekle hangi siyasi partiden gelirseniz gelin baba evine geliyorsunuz. Herkes bilir ki bir gün dara düşersem baba evinin bacası tütmektedir. Bizim il ilçe başkanlarımız o baca tütsün diye oraya odun taşıyanlardır, çorbayı karıştıranlardır. Baba ocağına kim gelirse gelsin evin kapısı açıktır. Baba evinin tapusu kimsede değildir. Baba evinin tapusu bir kişiye kayıtlıdır. O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Niye bugüne kadar gelmedin, sen gittin de bize neler yaptın demeyeceğiz. Çünkü herkes iyi olsun diye bir şeyler yaptı. Çünkü esnaf bu hale düşeceğini, çiftçi milletin efendisiyken bu hallere düşeceğini bilseydi, işsiz yoksul, 10 bin lira emekli maaşına muhtaç edilenler zaten bunu yapmazlardı. Bu iktidar geldiğinde asgari ücretin 1,5 katı olan emekli maaşı bir lira artmasaydı 26 bin lira olacaktı. Bunun AKP’lisi yok CHP’lisi yok. 10 bin lira aldıktan sonra hangi partili olduğunun bir önemi yok. Derin bir yoksulluk, açılık var doğalgaz parasını ödeyememek, pazara gidememek kasabın önünden geçememek var.”

Ankara Garı Davasında Son Durum! Ankara Garı Davasında Son Durum!

Ozgur Ozel Israil Kinama Ataturk Davet (1)"Gün Birlik Beraberlik Günüdür"

Gün beraberlik günüdür diyerek herkesi CHP çatısında toplanmaya davet eden Özel, “O yüzden gün birlik beraberlik günüdür. İzmir’de yaşayan vatandaşın yüzde 95’inin Atatürk’ü sevdiğini biliyorum. Bunun için artık ona husumet duyanların ve sizi bu hale koyanların değil Atatürk’ün iki büyük eserimden biri dediği CHP’nin kapılarını size açıyoruz. İzmir inanç özgürlüklerinin şehridir, ibadet edenin de etmeyende karışılmayan, başını örtenin de örtmeyenin de karışılmayan, kimsenin giyim kuşamına karışılmayan bir kenttir. İzmir’in özgürlüklerinin teminatı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün peşinden giden belediye başkanlarımızdır” ifadelerini kullandı.

Editör: Uğur TEZCAN