Altın Haftaya Nasıl Başladı? Altın Haftaya Nasıl Başladı?

yalova-pazar-fiyat-ekonomi-gazete-tl-artis (2)Yalova Gazetesi, Bahçelievler Mahallesi’nde kurulan semt pazarına bu hafta yatay seyirde başladı. Tezgahlara henüz fiyatlar serilmemişken, asgari ücretlinin korkulu rüyası zamlar, çarşıya pazara da yansıdı mı sorusunu gündeme getirdi. Mart ayında yalova-pazar-fiyat-ekonomi-gazete-tl-artis (1)seçimlerden sonra fahiş fiyat beklentisi uzmanlar ve vatandaşlar tarafından konuşulurken, gözler tezgahlara takıldı. Geçtiğimiz haftalarda, ıspanağın kilosu 50 lirayı bulmuştu, bu hafta ıspanak tezgahlarda yerini 30 liradan bulmuşken, göbek marul 40 lira, marul 40 lira, kıvırcık 25 lira, taze soğan 15 lirayı buldu.  Taze baharat olarak da geçen nane, dereotu, kişniş 20 lira, tere ve kuzu kulağı 15 lirayı buldu. Sarmaların vazgeçilmezi pazı 20 lira, beyaz lahana ise 25 ila30 liradan müşterisiyle buluştu.
Semizotunun bir bağı ise alıcıyla 40 liradan pazar tezgahlarında yerini aldı. Haşlamalık patatesin 4 kilosu 50 liradan, marketlerde kızartmalık patatesin kilosu ise 20 liradan alıcısıyla buluştu.

Haber: Duygu Saral

yalova-pazar-fiyat-ekonomi-gazete-tl-artis (6)yalova-pazar-fiyat-ekonomi-gazete-tl-artis (7)yalova-pazar-fiyat-ekonomi-gazete-tl-artis (4)

Editör: Arda Yavuz