Yalova Saadet Parti Belediye Baskan Aday Vaat Ziyaret (1)31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere az bir zaman kala Yalova’dan Belediye Başkan Adayı olan isimler seçim çalışmalarını hızlandırdı. Geçtiğimiz hafta içinde Saadet Partisi Genel Merkezi tarafından Yalova Merkez Belediye Başkan Adayı gösterilen Saadet Partisi İl Başkanı Celal Korkmaz, adaylığı açıklandığından itibaren çalışmalarını sürdürüyordu. Korkmaz ve beraberindeki Saadet Partisi Yalova İl Yönetimi, seçim çalışmaları kapsamında gazetemizi ziyaret etti. Gazete çalışanlarımıza bu seçimin çok önemli olduğunu hatırlatan Korkmaz, daha sonra gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Uğur Tezcan ile görüşme gerçekleştirdi.

Becan; Acımız Taze Becan; Acımız Taze

“Milli görüş gömleği %10 tasarruf ettirir”

Görüşmenin ilk kısmında Milli Görüş gömleğin çıkarılmasıyla ilgili tartışmaların yıllardan beri devam ettiğini devam ettiğini vurgulayan Korkmaz, “Rahmetli Necmettin Erbakan hocamız Milli Görüş gömleği giymek iddia ve ispat ister diyordu. Ben Yalova Belediye Başkanı olduğumda Milli Görüş gömleğimi koltuğuma astığım an sadece o gömlek %10 tasarruf edecek ve israfı engelleyecek. Çünkü o gömleğin kendisi “hak” bir gömlek. Onlar o gömleği çıkardıkları için bilemiyorlar. O gömlek bildiğimiz beyaz bir gömlek değil” ifadelerini kullandı. Yalova Belediyesi’nin 2024 yılındaki bütçesinin 2 milyar 200 milyon olduğunu söyleyen Korkmaz, “Bu bütçenin % 10 tasarrufu ne yapar? 220 milyon eder. Al sana belediyeye bir kaynak. Bu kaynakla bir insan her şeyi yapar” dedi.

“İhtiyaç sahiplerine her ay 10 bin lira maaş vereceğiz”

Adaylığı açıklandığında Yalova’daki ihtiyaç sahiplerine yardım yapacaklarını açıkladığını hatırlatan Korkmaz, “Yalova’daki mahallerde kendisini kamufle etmiş, utanmış, onurundan yardım istemeyen bir çok garibanımız var. Bunların tespitini mahalle muhtarlarıyla yapıp bu ailelere onurlu bir yaşam için 10 bin lira maaş vereceğimi söyledim. Yani benim o insanları ezilmekten kurtarmam lazım. Eve 2 tane poşet geldiğinde kadıncağız haliyle utanıyor. Poşetin içinde de ona her ay gelen bir şey var. Onun ona ihtiyacı yok ki. Ben neden onun onuruyla yaşamasının engelleyeyim. Ben onu maaşa bağlayayım ve her ay 10 bin lira vereyim, o istediği gibi harcasın. Belki o para yine yetmeyebilir. Sudan da para almam. İsrafı engellerim, Ramazan’da iftar vermem. Tok doyurmam ben, tok doyuran Belediye Başkanı olmak istemiyorum. Ben bundan hicap duyarım. Hatta o tok dediğim vatandaşlarımız da o yemeğe gelmeye utanıyor. Sadece korkusundan geliyor. Acaba iktidar mensupları, belediyeyi yöneten grubun etrafı görmezse bir şey der mi diye geliyor. Ben o yemeği vermezsem onlar bana teşekkür eder ve “İyi ki beni davet etmedin” derler. O para Yalovalıların parası benim o parayı hakkıyla harcamam lazım” şeklinde konuştu.

“Her haneye kişi başı bir ekmek vereceğiz”

Bir diğer açıkladığı vaat olan Halk Ekmek’ten bahseden Korkmaz, “Her haneye kişi başı 1 ekmek vereceğiz. Bunu bir Belediye Başkanı veremiyorsa ona yazıklar olsun. Vatandaşlar, Belediye’nin fırınına gidecek ve en yakın neresi ise oradan gidip alacak. Bu olmaz bir şey mi? Bu dediğimin maliyeti 100 milyonu bile tutmaz. Tasarrufun yarısını ancak oraya harcıyorsun” dedi. Bütün Belediye Başkanlarına seslenen Korkmaz, “Kul hakkı yemeyin, yedirmeyin. İsrafı engelleyin, adil olun ve adaletli yönetin. Seçim kazanma uğruna belediyenin parasını çarçur etmeyin. Gücün yetiyorsa, cesur bir şekilde, yürekli bir şekilde “Benim bu seçim bütçemin 1 kuruşu dahil belediyenin değildir. Çalışanların tamamı da belediyeye hizmet ediyor. Partime etmiyor. Ben falan yerde dairemi ve arsamı sattım. Üç milyonu bütçeye aktardım. Bu para ile seçimi götüreceğim” de… İnsanlar seni sırtına alıp, omzunda gezdirir. O zaman bizim aday olmamıza gerek kalmaz. Bu insanlara layık olan Belediye Başkan profili bu. Bu profili ortaya koyabilmek için “dürüst başkan” sloganı ile ortaya çıktık. İnşallah bu seçimlerin en hayırlı şekilde biteceğine ve bizim kazanacağımıza inanıyorum. O mana ve düşünceyle de çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz