YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol TKBL Mutlu Sona Ulaştı YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol TKBL Mutlu Sona Ulaştı

Temsilcimiz Semt77 Yalovaspor, 2023-2024 sezonunu ilk sırada bitirmeyi garantileyerek adını Basketbol Süper Ligi’ne yazdırmayı başardı. Şampiyonun belli olmasının ardından gözler Play-Off potasına ve küme düşme hattına çevrildi. Ligin son haftası öncesinde TBL’de küme düşme potasını 45’er puanlı üç takım Pizza Lazza Haremspor, Konyaspor ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor oluşturdu. 
33. haftanın açılış maçında Balıkesir Büyükşehir Belediyespor evinde Esenler Erokspor’u 67-66 yenerek kendisini Play-Off potasına atmayı başardı. Son ana kadar şampiyonluğu kovalayan Sigortam.net sahasında Alagöz Holding Iğdır Basketbol engelini 92-84’le aştı. Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler takımına konuk olan Fenerbahçe Koleji Novotel evine 91-88’lik galibiyetle dönmeyi başardı. 
Büyük düşüş yaşayan Bornova Belediyesi Karşıyaka evinde MKE Ankaragücü İkon Menkul’e 95-80 boyun eğdi. OGM Ormanspor ağırladığı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor’u 84-78 yenerek ligde kalma yolunda önemli bir adım attı. Pizza Lazza Haremspor’a konuk olan Mersin Büyükşehir Belediyesi rakibini 92-81 yendi. Semt77 Yalovaspor saha ve seyircisi önünde Finalspor’u 74-65 devirip şampiyonluğunu ilan etti. Bu haftanın kapanış maçında Çayırova Belediyesi deplasmanına çıkan Konyaspor maçı 92-86 kazanarak ligde kalmak için nefes aldı. Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi’nde normal sezonun son hafta maçlarının tamamı 21 Nisan Pazar günü oynanacak ve 15:00’da başlayacak.

Editör: Arda Yavuz