"18 yaşımda profesyonel oldum" 

Beşiktaş'ın efsane oyuncularından eski milli futbolcu Tuğrul Şener, küçük yaşlarda futbolla tanışmasında babasının büyük rol oynadığını ifade ederek, "Rahmetli babam Ali Şener Bursa Acar İdman'da oynuyordu. Epey bir dönem Yalovaspor'da kulüp başkanlığı da yaptı. O zaman tabi amatör federeydi. Her sene İstanbul'a gidiyordu. Bize babamızdan miras kalan bir şey. Çocukken evimizin tam karşısında Öğretmen Ziya İlkokulu vardı. Onun etrafı kale gibi duvarlarla örülüydü. Biz her akşam kaçardık. Evden çıktığımızda kendimizi orada bulurduk. Futbol sevgisi de zaten içimizde vardı. Seneler sonra 9 -10 yaşlarına geldiğimde Yalova Esnafspor Kulübü'nde oynamaya başladım. Yaklaşık 4 sene orada oynadım. O zaman ABC takımı vardı. Ufağım diye C de oynuyordum. Sonra B takımına çıktık. 13-14 yaşlarımda da A takıma başladım. Yalovaspor Kulübü de o zaman İstanbul'da ligde oynuyordu. Babam da kulüp başkanıydı. Babama senin çocuğu da alalım demişler. Yalovaspor'da ilk maçıma 15 yaşında çıktım. Bir süre oynadıktan sonra 17 yaşımda da Bandırma'ya gittim. Profesyonelliğe davet ettiler. Babam istemedi. Bir sene amatör oynadım. İkinci sene yine profesyonelliğe davet ettiler. 18 yaşında babamında rızasıyla profesyonel oldum. 19 yaşımda da Beşiktaş'a gittim" şeklinde konuştu.

"Baba Gündüz beni keşfetti"

Gündüz Kılıç tarafından keşfedilmesi üzerine Beşiktaş'a transfer olduğunu söyleyen Tuğrul Şener, " Rahmetli Gündüz Kılıç, onu Türkiye'de değil, dünyada da tanımayan yoktu. Futbolun her şeyi, "Baba Gündüz" lakabıyla bilinir. O sene Beşiktaş'a hoca olarak geliyor. İkinci ligde oynayan Galatasaraylı futbolculara ve hocalara soruyor. Ligde hangi topçular iyi? diye. Hepsi de beni söylüyor. Bandırmaspor'da Tuğrul diye bir çocuk var. Onu almanı tavsiye ederiz diyorlar. O zamanda maçlarımız bitmişti ve yaz tatiline girmiştik. Bende Yalova'daydım. Esnafspor ile oynamak için hafta sonları takımlar geliyordu. Beni de çağırıyorlardı. O dönemde Esnafspor, Beşiktaş'tan bir takımla maç almış. Ama Baba Gündüz'ün geleceğini kimse bilmiyor. Maça gelmiş ve beni izlemiş. Rahmetli Sedat Kesen ile Coşkun Ergül de maça gelmiş. 0nlara ben alacağımı aldım demiş ve gitmiş. Maç bitti eve geldim. Rahmetli annem baban kulüpte seni bekliyor dedi. Kulübe gittim bir baktım karşımda Gündüz Kılıç. Elini öptüm. Onunla tanıştım ve onun isteğiyle de Beşiktaş'a geldim" diye konuştu. Şener, Beşiktaşa sempati duyduğunu ama akrabalarının hepsinin Galatasaraylı olduğuna da değindi. 

"Kör Tuğrul diyenlere alınmıyorum" 

2.5 yaşında gözünde yaşadığı rahatsızlık nedeniyle göz tüberkülozu hastalığına yakalanan Tuğrul Şener, "Kör Tuğrul" lakabınında buradan çıktığını dile getirdi. Şener, "Yalova'da hiç kimse şu zamana kadar bana sakat olduğumu hissettirmedi. Kör Tuğrul diyenlere de alınmıyorum. Allah'ın  vermiş olduğu bir şey. Hatta memnunum" dedi.

tugrulsener-fenerbahce-besiktas-maci-efsane-fotograf-1"Fenerin tozunu aldık, var mı başka kese isteyen"

Beşiktaş-Fenerbahçe maçını 2-1 kazanmalarının ardından soyunma odasına giderken çekilen bir fotoğrafın efsaneleşme hikayesini ise Tuğrul Şener şöyle anlatıyor: "Maç bitti, soyunma odasına gidiyoruz. Herkes seviniyor. Tabii Fenerbahçe'yi yenmişiz. Benim maçlarıma en aşağı bin kişi geliyordu. Soyunma odasında yaklaşık 30 tane Yalovalı taraftar var. Soyunma odasından onları çıkarttılar. Duşa gireceğiz. Tam duşa gidiyorum. Birisi Tuğrul abi diye seslendi. Döndüm şak diye çekti. O pozumu yakaladı. Gazeteci bir arkadaş  'Fenerin tozunu aldık, var mı başka kese isteyen' diye yazmış."

"Kimse beni bu sahalarda tutamazdı"

Zaferin Şanlı Yolculuğu! Zaferin Şanlı Yolculuğu!

Bizim bir soyunma odamız yoktu. Rahmetli Gündüz Kılıç gelince Beşiktaş'a soyunma odası yapıldı. Şimdikiler 5 yıldızlı otelden daha güzel. İçerde her şey var. Herkesin kendi odası ayrı, yatağı ayrı diyetisyenler var. Ona göre yemek çıkıyor. Her şey dört dörtlük. Bizim zamanımızda öyle bir şey yoktu. Stadın içinde her ne kadar temzilense de taşlar olurdu, düştüğün zaman bir ay geçme şansı yoktu. Şimdi görüyoruz. Sahaları bile beğenmiyorlar. Biz herhalde böyle sahalarda olsaydık bizi kimse tutamazdı. Şu anda futbol oynuyor olsaydım kimse beni bu sahalarda tutamazdı" ifadelerini kullandı.

"Bu takım şampiyonluğa giderse kimse şaşırmasın"

Beşiktaş'ın şu an ki oyunundan memnun olduğunu dile getiren ve Rıza Çalımbay'ı da destekleyen Şener, "Beşiktaş da bu sene Rıza Çalımbay gelene kadar kimseyi beğenmiyordum. Rıza geldikten sonra hepsini beğeniyorum. Geçen sene oynayan İngiliz futbolcu Nathan Redmond vardı onu da beğeniyordum. Hoca olarakta ne Şenol Güneş ne de Burak Yılmaz. Rıza var Mehmet Özdilek var. Beşiktaş'ın çocukları bunlar. Onlar futbol takımının içini, dışını bilir. Rıza geldi, takım 2 maç üst üste kazandı. İnşallah bundan sonra da böyle gidecek. Bu takım şampiyonluğa giderse de kimse şaşırmasın"dedi.

Türk futbolu hakkında da görüşlerini bildiren Şener, " Türkiye Futbol Federasyonu yabancı sayısını azaltarak Türk futbolcuların daha fazla oynamasını sağlamalı. 3 tane yabancı futbolcu oynasın. Bizim zamanımızda bir tane yabancı oynuyordu. Şimdi 8 tane yabancıyla çıkıyorsun 3 tane Türk oynuyor. Peki yerli futbolcular ne olacak, nereden bulacaklar? Montella iyi bir teknik direktör. Ben Montella'yı beğeniyorum. İnşallah zamanla Türk futbolcuları da keşfeder. Çünkü o işi bilen bir insan. Milli takımda şu an gayet iyi. Grup lideri de çıkmak da büyük bir başarıdır" diyerek sözlerini noktaladı.

HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN 
KAMERAMAN/ GÖKTUĞ DOĞUKAN YÜKSEL

Editör: Arda Yavuz