Yalova Belediyespor altyapısından yetiştikten sonra Türkiye’nin önemli kulüplerinde forma giyen ve sayısız defa Milli takım formasını sırtına geçiren Yalovalı sporcu, bu sezon SV Schott Jena takımıyla Bundesliga-1’de ter döküyor.
8 yaşında masa tenisi sporuyla tanışan ve katıldığı organizasyonlarda birçok madalya kazanan Ece Haraç, şimdilerde 2024 Paris Olimpiyatları'na hazırlanıyor. 12 yıldır profesyonel olarak Milli takımda oynayan Ece Haraç, Fransa’daki dev organizasyon için çalışmalarını Yalova Masa Tenisi Salonu'nda sürdürüyor.
Milli takım antrenörü Bayramali Yıldız’ın yönlendirmesiyle birlikte masa tenisi için raketi eline alan Yalovalı sporcu, "8 yaşlarındayken masa tenisine başladım. Aslında ilk başta tenis oynuyordum ve okulda bizim aktivite derslerimiz vardı. Tenisi seçmiştim ama çok fazla kişi tenise yöneldiğinden dolayı 2-3 kişi zorunlu olarak masa tenisine geçmesi gerekmişti. Onlardan biri de ben oldum. Masa tenisini merak edip kendim seçerek başladığım bir spor değildi. Sonra Bayram Ali Yıldız hocamız bizim okulumuzda milli takım antrenörüydü. Aynı zamanda okulun antrenörlüğünü de yaptığı için beni beğenip sonrasında Yalova Belediyespor'da antrenmanlara gelmemi istedi. Profesyonel ve Milli takımda oynama düşüncem yoktu. İlk milli takıma girdiğim senede çiftlerde Avrupa üçüncüsü olmuştuk. O zamandan sonrada ay yıldızlı formayla oynamanın ve de Türkiye'yi temsil ederek turnuvalarda yer almanın çok güzel bir duygu olduğunu yaşadım. Bu sayede bir sürü arkadaşla tanışıyorum. Kültür olarak da dil olarak da başka insanların yaşayamadığı şeyleri aslında küçük yaşta yaşamaya başlıyoruz. Bu yüzden masa tenisinden zevk almaya başladım. Tabi ki başarılar geldikçe profesyonel olarak hedef koymaya karar verdim” dedi.
“Ülkemi en iyi şekilde temsil etmek en büyük arzum”
Hedefini 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda madalya olarak belirleyen Ece Harç çalışmaları hakkında ise,” "Genel olarak günde çift antrenman yapıyoruz. Tabii maç dönemlerimizde bazen tek antrenman, bazen okulumla çakıştığında daha az antrenman yapmak durumunda kalıyorum. Ama şu an zaten artık son aylarımız kaldı. 2024 olimpiyatları için bol bol turnuvamız var. Hatta şu an bir hafta sonrasında italya'da bir wt tt feder açık durmasında yer alacağım. Hazırlıklar iyi gidiyor ama tabi ki daha çok çalışarak devam etmemiz lazım. Umarım sonuç istediğimiz gibi olur. Ben daha yeni U 21 senemi bitirdim. Gençlerde U21'de  de yarışıyordum. Şimdi büyüklerdeki durumumuz o kadar kolay değil. Öncelikle hedef olarak olimpiyatlara gitmek, ondan sonra da en iyi şekilde Türkiye'yi orada temsil etmek. Umarım madalyalar da olur" şeklinde konuştu.
“Bırakmak istediğim zamanlar tabi ki oldu”
Masa tenisinin ilk başlarda kendisi için hobi olduğunu ancak ilerleyen zamanlarda yaşam biçimi olduğunu söyleyen Haraç,” İlk başta hobi olarak başladığım için masa tenisi raketini aldığımda ben bu spora devam ederim? Her gün antrenmanlara gelir, profesyonel olmak isterim diye bir düşüncem yoktu. Özellikle sekizinci sınıf dönemimde sınav senem olduğu için gerçekten bırakmak istediğim ve yürütemediğim süreçler oldu. Masa tenisini bırakmak istedim. Ama Avrupa Şampiyonaları'nda ve Balkan Şampiyonlarındaki derecelerle birlikte aslında bu işi ne kadar sevdiğimi ve de bu yoldan ilerleyerek daha mutlu olacağımı düşündüğüm için bu yolu seçtim ama gerçekten özellikle gençler zamanındayken bırakmak istediğim, zorlandığım dönemler olmuştu. Babam zaten benimle birlikte masa tenisini gerçekten içinde oda federasyonda daha öncesinde görev yaptı. Benim yarı hocam yarı babam yarı antrenörüm. Bazen benimle seyahatlere de gelir. O yüzden öncelikle babam tabii ki annem ve kardeşim de beni hep destekledi. Destekledikleri içinde bu işte devam etmem daha kolay oldu. Bayram Ali hoca ve Kadir hoca beni yetiştiren 2 hocam. Onlar da her zaman bize yardımcı oldu. Gerçekten en önemli şey aslında masa tenisinde iyi antrenman yapabilmek. Onlar sayesinde hep motivasyonumuzu koruyup buralara geldik diyebilirim" şeklinde kendini ifade etti.
“Ay-Yıldızlı formayı giymek ayrı gurur”

Ay-yıldızlı formayı taşımanın ve İstiklal Marşı'nı okutmanın güzel bir duygu olduğunu söyleyen Haraç, "Küçükken tabi çok fark edemiyorduk ama şu an gerçekten en son Balkan şampiyonu olduğumuzda ay yıldızlı formayla yarışmak çok güzel ve şampiyon olduğumuzda da İstiklal Marşımızı okutabiliyoruz. Gerçekten güzel Türkiye'yi böyle temsil edebilmek gerçekten güzel bir duygu. Umarım daha nice böyle devam ederiz" dedi.
"İnanmanız gerekiyor"
Kadın olarak bu zamana kadar herhangi bir sorun yaşamadığını dile getiren Ece Haraç kendisi gibi genç arkadaşlarına da tavsiyelerde bulunarak, "Şu an bizim salonumuza bir sürü küçük yeni sporcularımız yetişiyor. Gerçekten severek düzenli bir şekilde ve de isteyerek yaparsanız, eline sonunda ulaşıyorsunuz. Gerçekten inanmanız gerekiyor ama içten eğer inanırsanız ve düzenli olarak bunu hayat şekli edinirseniz mutlaka başarılı olursunuz bir gün" sözlerini gazetemize aktardı.
"Unutamadığım maçlardan biri"
Haraç, "U21 Çiftler Avrupa Şampiyonası'ndaki final maçımızdı.  Zor rakiplerimizi yenerek gelmiştik ve de yenmemizi beklediğimiz bir maçta 2-0 gerideydik. 2-0'dan 3-2 aldığımız maçta gerçekten  herkes bizden ümidi kesmişti. Kazanma ihtimalinizin olduğunu düşünmüyorduk. Bir de final maçı olduğu için  İstiklal Marşımızı okutmak için olan bir maç.  2-0'dan 3-2 gelip kazanmamız gerçekten hiç unutamadığım maçlardan biridir" diye konuştu.
"Yalova'nın yetiştirdiği önemli sporculardan biri"
Masa tenisi Antrenörü Kadir Kocacenk Ece'nin Yalova'nın yetiştirdiği önemli sporculardan biri olduğunu ifade ederek, "Ece ilk masa tenisine annesiyle beraber gelmişti ve ilk başladığında da yetenekli olduğunu düşünmüştük. Ece ile uzun yıllardır çalışıyoruz. Ece'nin birçok kez Türkiye şampiyonlukları var. Yalova'nın yetiştirdiği çok önemli bir sporculardan biri. Tabi ki de Ece ile hedefimiz bizim olimpiyatlara katılmak. Yalova'dan bir sporcunun masa tenisi branşında olimpiyatlarda yer alması istiyoruz. Bütün amacımız Yalovalı bir sporcunun olimpiyatlarda yarışmış olması. Çalışmalarımız günde çift antrenmanla devam ediyor. Sabah 09.30- 12.00 saatleri arasında bir antrenman yapıyoruz. Öğleden sonra bir antrenman yapıyoruz ve ayrıca fitness çalışmaları oluyor. A Milli takımda da Ece yer alıyor. Sürekli bir yurt dışında turnuvalarımız var, onlara katılıyor. Bir de Almanya Bundesliga Ligi'nde  şu anda yarışıyor. Yoğun bir tempoda çalışmalarımız devam ediyor" diyerek sözlerini noktaladı.

Yiğit: “Yalovaspor’u Gerçek Yerine Getirmemiz Gerekiyor” Yiğit: “Yalovaspor’u Gerçek Yerine Getirmemiz Gerekiyor”

yalova-ece-harac-masa-tenis-sampiyon-spor (12)yalova-ece-harac-masa-tenis-sampiyon-spor (11)yalova-ece-harac-masa-tenis-sampiyon-spor (9)yalova-ece-harac-masa-tenis-sampiyon-spor (10)yalova-ece-harac-masa-tenis-sampiyon-spor (6)yalova-ece-harac-masa-tenis-sampiyon-spor (7)yalova-ece-harac-masa-tenis-sampiyon-spor (5)yalova-ece-harac-masa-tenis-sampiyon-spor (4)yalova-ece-harac-masa-tenis-sampiyon-spor (3)yalova-ece-harac-masa-tenis-sampiyon-spor (1)yalova-ece-harac-masa-tenis-sampiyon-spor (2)

Editör: Arda Yavuz