Düzce’de düzenlenen Okul Sporları Karate Gençler Türkiye Şampiyonasında Yalovalı sporcu Ali Güney Türkiye şampiyonu oldu. 18 Temmuz Spor Salonunda gerçekleştirilen şampiyonaya 37 ilden 314 sporcu katıldı.
Kata ve kumite kategorilerinde yarışan sporcular, kendi kilolarındaki sporcularla kıyasıya mücadele ederek dereceye girmeye çalışırken ilimizi temsil eden 70 kg ‘da katılan AKSA Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nden Ali Güney altın madalyanın sahibi oldu.
Yalova adına mücadele eden Yalova Anadolu Lisesi’nden +82 kiloda Taha Alp Aras, yine Yalova Anadolu Lisesi’nden +68 kiloda Ayşe Atay ile Şaban Temuge Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nden 60 kiloda Elif Hilal Ayar iyi performans sergilemelerine rağmen madalya kazanamadılar. 
Ali Güney’in antrenörü Mehmet Güney,” Çok emek verdiğimiz bu yolda karşılığı almak mutluluk verici açık ara ve yüksek puanla Şampiyon olan sporcu kutlar başarılarının devamını dilerim. Sporcumuz müsabakalarda şampiyon olarak temmuz ayında  Trabzon'da yapılacak Uluslararası Okul Sporları Olimpiyatları'na katılmaya hak kazanmıştır” dedi.
Editör: TE Bilişim