2012-2013 Futbol Sezonu’nda hem Bölgesel Amatör Lig’de hem de Türkiye Kupası’nda ilimizi temsil edecek Altınova Belediyespor, daha önce oynadığı 4 hazırlık maçında 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 de yenilgi almıştı.

İlk müsabakasında Kavaklıspor’u deplasmanda 4-1 ile geçen Sarı Yeşilliler, ikinci maçında Derince Belediyespor’a 1-0’lık skorla boyun eğmişti. Üçüncü mücadelesinde deplasmanda Orhangazispor’a 3-0 yenilen temsilcimiz, dördüncü maçında da evinde İstanbul Kuştepespor ile 2-2 berabere kalmıştı. Beşinci maçında İzmit Bekirpaşa Cephanelik Stadyumu’nda Çenesuyu Plajyoluspor ile karşılaşan temsilcimiz, ilk ve ikinci yarıda bulduğu birer golle sahadan 2-0’lık galibiyet ile ayrılmayı başardı.

Karşılaşmaya iki takım da kontrollü bir başlangıç yaparken karşılaşmanın 30. dakikasında gelişen Sarı Yeşilli takımımızın atağında Ferdi, attığı golle durumu 1-0’a getirdi. Müsabakanın ilk yarısı bu sonuçla sona erdi. Karşılaşmanın 55. dakikasında gelişen Altınova Belediyespor atağında bu kez İlkcan sahneye çıkarak takımının ikinci golünü rakip filelerle buluşturdu ve durumu 2-0 yaptı. İkinci golden sonra her iki takımında karşılıklı ataklarından başka gol sesi çıkmayınca zorlu 90 dakika temsilcimizin 2-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim