Kahramanmaraş ve Hatay’da yaşanan depremler ardından Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Muaz Ergezen’in milletvekili adaylığı için istifası tekerlekli sandalye basketbol liglerinin başlayacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

6 Şubatta Kahramanmaraş ili Pazarcık merkezli 7.7 büyüklüğünde ve Elbistan Merkezli 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmişti. Ardından 21 Şubatta ise Hatay’da 6.4 büyüklüğünde bir deprem daha yaşanmıştı. Yaşanan felakette 11 il direkt olarak etkilenmişti. Deprem bölgesinde olup, liglere katılım katılmayacakları belirsiz olan takımlardan bazıları liglerden çekildi.

2022-2023 sezonu başında Ceylanpınar BESK ligden çekildiğini duyurmuş ve küme düşen ilk takım olmuştu.

Deprem felaketinden etkilenen Tosyalı İskenderun ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi takımları da ligden çekildiklerini Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’na bildirdi. Böylelikle HDİ Sigorta Yalova Ortopedikler Spor Kulübü(YOSK)’nün yer aldığı Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde sezonun kalan kısmında 11 takım mücadele edecek. TBESF’nin Süper Ligin yanı sıra 1-2 ve 3. Liglerin başlama tarihlerini önümüzdeki günlerde duyurması bekleniyor.

Süper Ligde 11 Takım Kaldı (1)

Editör: Uğur TEZCAN