Yalova’nın merkez köylerinden olan Sugören’e bağlı Süpürgelik mevkii Bağevlileri bölümünde yaşayan vatandaşların uzun süredir su problemi yaşadığı iddia ediliyor. Sorunun yaşandığı bölgeden gazetemize gelen Yüksel Hoş isimli vatandaş, karşılaştıkları problemleri Yalova Gazetesi’ne anlatarak isyan etti. 
“Su yetersiz diyor başka bir şey demiyor”
Sugören’e bağlı Süpürgelik mevkiinde oturduğunu söyleyen Yüksel Hoş,  “Aramızda 2-3 kilometrelik bir mesafe var. Su sorunumuz 4-5 aydır var ve muhtar bize su vermiyor. Suyumuzu kesiyor ve 20 gün, 10 gün ve 1 hafta suyumuzu vermiyor. Bununla ilgili valiliğe gittik olmadı, İl Özel İdaresi’ne gittik olmadı, Belediyeye gittik olmadı. Sonuç alamadık. Su sıkıntısı olur da, 1 gün olur. Kendi köyüne su veriyorsun da bize niye vermiyorsun?  Muhtar bize su yetersiz diyor başka bir şey demiyor. Bunu devletin çözmesi lazım ya da hanelerin iptal edilmesi lazım” ifadelerini kullandı.
“Sondaj suyu temiz değil ama mecburuz”
Yaşadıkları sorun yüzünden sondaj vurmak zorunda kaldıklarını belirten Hoş, “Sondaj suyu temiz değil ama mecbur kullanıyoruz. Suyu parayla tanker ile alıyoruz. Hayvanlara veriyoruz. Kurbanlık hayvan bakıyoruz, inek bakıyoruz. Şahıslara telefon ediyoruz, su tankeri öyle geliyor. 3 ton suya 800 lira veriyoruz. Plastik depoya dolduruyoruz. Gece gündüz hayvanlara veriyoruz ya da kendimiz kullanıyoruz” şeklinde konuşurken, gerekli makamlara başvurduğunuzda nasıl dönüş aldınız sorusuna cevap veren Hoş, “Tamam, ilgileneceğiz ya da dilekçenizi verin” diyorlar ama başka bir şey yok… “ dedi.
Muhabir/Duygu Saral
Kameraman/Göktuğ Doğukan Yüksel

Hafriyat Sorunu Çözüldü Mü? Hafriyat Sorunu Çözüldü Mü?

yalova-merkez-koy-sugoren-mahalle-susuzluk-haber-gazete (3)yalova-merkez-koy-sugoren-mahalle-susuzluk-haber-gazete (2)yalova-merkez-koy-sugoren-mahalle-susuzluk-haber-gazete (1)

Editör: Arda Yavuz