Özdemir, “Yeşil OSB ile ilgili Dünya Bankası’nın kriterleri artık kurumsallaştı. Sanayi Bakanlığı’nda da bir puantaj oluştu. Ülkenin Yalova’da gerçekleşen bu adımlarla ilgili bazı beklentileri var. Sanayi Bakanımız da temel atma törenimizde, ‘Burada tüm Türkiye’ye pusula olacak bir iş yapılıyor’ demişti” ifadelerini kullandı. Yalova Yüksek İstişare Kurulu’nun (YİK) 5. Toplantısı, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Meclis Salonu'nda, Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir’in sunumu ile gerçekleştirildi. Sunum öncesinde bir konuşma yapan YTSO Başkanı Tahsin Becan, “Burada değişik konularda zaman zaman toplantılar yaparak, sonuçlarını ilgili yerlere sunuyoruz. Bundan önceki toplantılarımızda daha çok kentsel dönüşümle ilgili raporlar hazırladık. Onun sonuncunda belediye; kentsel dönüşümde 5 kata 5 kat, 6 kata 6 kat olarak devam etti. İkinci talebimiz ada bazında kentsel dönüşümün daha kolay olacağını bildirdik. İnşallah gelecekte de bu rapor gündeme girer. Şu anda bir konu daha var. Özellikle sanayi ile uğraşan sektörlerde teknik eleman bulunamıyor, Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri. Bu bizim görevimiz olmadığı halde, Milli Eğitim ile bir protokol yaparak, her odada bir çalışma yürütülüyor” dedi.

Özdemir, ‘Bölgeye ekstra canlılık geldi’

Organize Sanayi Bölgesinin toplam 6 bin 400 dönümlük alanda, yaklaşık 4 bin 400 dönümlük sanayi alanı üzerine kurulu olduğunu söyleyen Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, “Şu an itibariyle birinci etap bölgemizde üst yapı fabrika yatırımlarımız başladı. 2029 yılı itibariyle de tam doluluk hedeflerimize ulaşmayı planlıyoruz. OSB’nin gelişimi açısından çok kritik bir eşikti. Kılıç gişesinden OSB’nin bağlantı yolu meselesi. Tamamen kendi öz kaynaklarımızla, karayolların bize vermiş olduğu koridorları kullandık. Yaklaşık 1 km’lik yol bağlantısını tamamlamış durumdayız. Trafik buradan işleyen bir durumda. Bu durum bölgeye de ekstra bir canlık getirdi. Organize Sanayi Bölgemiz toplam 6 bin 400 dönümlük alanda, yaklaşık 4 bin 400 dönümlük sanayi alanı üzerine kurulu. 680 bin m2 yeşil alanımız var. 650 bin m2 de sosyal donatı alanı var. Biz yeni bir şeyi, farklı bir şeyi yapmak istiyoruz. Bu konuda da Yalova’nın öncü olmasını istiyoruz. Şu an itibariyle Yeşil OSB ile ilgili Dünya Bankası’nın kriterleri artık kurumsallaştı. Sanayi Bakanlığı’nda da bir puantaj oluştu. Ülkenin Yalova’da gerçekleşen bu adımlarla ilgili bazı beklentileri var. Sanayi Bakanımız da temel atma törenimizde, ‘Burada tüm Türkiye’ye pusula olacak bir iş yapılıyor” demişti” şeklinde konuştu.

Özdemir, ‘TOGG’un robotik sistemlerini yapan firma OSB üyesi’

Tosyalı Holding bünyesinde faaliyette bulunan, Savunma Sanayi firmalarından BMC firmasının Yalova’da yatırım yapacağının müjdesini veren Özdemir, “BMC’yi buraya getirmek için çok çaba sarf ettik ve BMC yatırımları Yalova’ya geldi. İkinci mücadelemiz de yerli tankımız burada yapılsın idi. En son açıkladık; TOGG’un robotik sistemlerini yapan firma Organize Sanayi Bölgemizin üyesi. Bu sene yatırımlarına başlıyor. Onu da üniversitenin yanına konumlandırdık. Robotik sistemlerle ilgili de, bir laboratuvar yapma sözüyle oraya konumlandırdık. Yalova Üniversitemizin mühendislik fakültelerinde okuyan kardeşlerimiz, aynı zamanda şu anda TOGG’da yapılı bulunan, FORD Otosan’a yapılmakta olan robotik sisteminin eğitimlerinden geçiyor olacak. BMC’de bizim için önemliydi. Tankı her ne kadar Ankara’ya kaptırmış olsak da, milli otomobil sektörünün çekim merkezi olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim