Yaptıkları açıklamada Ata İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan’ın, 28 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı Seçimi 2. turunda Cumhur İttifakı’nı destekleme kararına saygı duyduklarını fakat bu kararın Zafer Partisi insiyatifi dışında alınmış bir karar olduğunu ifade ederek 2. Turda Kemal Kılıçdaroğlu’na olan desteklediklerini ifade ettiler.

Sayın Başkan, Ata İttifakı’nın Sn. Sinan Oğan’ın 2. Turda Cumhur İttifakı’nı destekleme kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Mehmet Güzel: Şimdi biz, Yalova Zafer Partisi İl Teşkilatı ve İl Başkanlığı olarak kendisinin bu tercihi kendi tercihidir. Tamamen bizim dışımızda almış olduğu bir karardır. Bu kararına saygı duyuyoruz ama Zafer Partisi olarak bunun arkasında değiliz. Bugüne kadar yaptığımız destekler tamamen kendi şahsıyla ilgili olaylardı. Bundan sonraki olay tamamen kendi tercihidir. Zafer Partisi dışında almış olduğu bir karardır.

Merve Hanım, Cumhuriyet Halk Partisi önünde pankart açmıştınız, Sinan Oğan çoğulcu bir üslupla Cumhur İttifakı’nı desteklediğini açıkladığında neler hissettiniz?

Tayyibe Merve Çakar: Sinan Oğan Ata İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olduğu için en başından beri tüm desteğimiz onunlaydı. Cumhur İttifakı’nı desteklediğinde Zafer Partisi ile yollarının tamamıyla ayrılmış olduğunu öğrendim. Çok büyük bir hayal kırıklığı doğal olarak yaşadım. Tercihine saygım sonsuz. Şu an benim tek diyebileceğim Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekliyoruz. Bütün seçmenlerimizi de Kemal Kılıçdaroğlu’na oy atmaya davet ediyorum.

Yalova’da Turizm Haftası Coşkusu: Karatekin’den Heyecan Verici Detaylar! Yalova’da Turizm Haftası Coşkusu: Karatekin’den Heyecan Verici Detaylar!

Tuğba ALTIN/Haber

Editör: Rümeysa Şahin