Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi’nde 34 haftalık normal sezon maratonu tamamlandı. 28 galibiyet ve 6 mağlubiyet sonrasında Semt77 Yalovaspor topladığı 62 puanla şampiyon olarak adını Basketbol Süper Ligi’ne yazdırmayı başardı.

46’şar puanla son iki sırayı paylaşan Konyaspor ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor takımları bir alt küme olan Türkiye Basketbol 2. Ligi(TB2L)’ne geriledi. Gözler ise 2 ve 9. Sırada yer alan takımların Play-Off mücadelesine çevrildi.

Son hafta maçları kapsamında Fenerbahçe Metro Enerji Spor Salonunda Fenerbahçe Koleji Novotel’e konuk olan Semt77 Yalovaspor rakibine 85-84 mağlup oldu. Konyaspor ise evinde MKE Ankaragücü İkon Menkul’e 92-88 boyun eğince küme düştü.

Emine, Avrupa Şampiyonası’nda Pedal Çevirecek Emine, Avrupa Şampiyonası’nda Pedal Çevirecek

OGM Ormanspor sahasında Bornova Belediyesi Karşıyaka’yı 99-84 yenerek TBL’ye tutundu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor mutlak galibiyet için çıktığı Balıkesir Büyükşehir Belediyespor maçını 69-66 kaybederek alt lige geriledi.

Esenler Erokspor deplasmanından Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler 94-85’lik galibiyetle döndü. Finalspor sahasında Gaziantep Basketbol engelini 89-73’lük skorla aştı. Kapaklıspor’a konuk olan Sigortam.net evine 85-74’lük galibiyetle döndü. Pizza Lazza Haremspor, Alagöz Holding Iğdır Basketbol deplasmanından 82-72’lik galibiyetle dönmeyi başardı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Play-Off öncesi son ciddi provasını Çayırova Belediyesi karşısında yaparak mücadeleden 79-67 galibiyetle ayrıldı.

Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi’nin Play-Off çeyrek final müsabakaları 26-27-30 Nisan ve 1 Mayıs tarihleri arasında oynanacak.

Editör: Arda Yavuz