25. Galibiyetine imza atan Çağdaş Bodrumspor takipçisi Yılyak Samsunspor’la olan galibiyet farkını 3’e çıkartarak adını Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’ne yazdırmayı başardı. TBL’de bilindiği gibi haftalar öncesinde Antalya Güneşi’nin küme düşmesi kesinleşirken ikinci takım kalan 2 haftada netlik kazanacak. Ligdeki temsilcimiz ise bu haftayı da mağlubiyetle kapatırken dördüncü sıradan altıncı sıraya geriledi.

28. haftanın açılış maçında Sigortam.net evinde şampiyonluk adayı olan Yılyak Samsunspor’u 81-77 yenerek Play-Off öncesi iddiasını ortaya koydu. Son haftaların en formda takımlarından Bornova Belediyesi Karşıyaka galibiyetlerine Fenerbahçe Koleji DS Energy takımını 105-99 yenerek yenisini ekledi.

OGM Ormanspor’a konuk olan Mersin Büyükşehir Belediyesi evine 91-60 gibi farklı skorla galip dönmeyi başardı. Son sıradaki Antalya Güneşi’ne konuk olan Finalspor rakibini 114-68 yenerek tırmanışını sürdürdü.

Lider Çağdaş Bodrumspor evinde Depomaxx Haremspor’u 101-84 mağlup ederek şampiyonluğunu ilan etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor deplasmanına çıkan Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler evine 83-68’lik galibiyetle döndü. Ankaragücü Mamak Belediyesi sonucu merakla beklenen maçta Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni 79-78 devirdi. Bu haftanın kapanış maçında Akran Gemlik Basketbol’a konuk olan Semt77 Yalovaspor evine 98-85’lik mağlubiyetle evine döndü. Ligde 29. Hafta maçları 12 ve 13 Mayıs tarihleri arasında oynanacak.

TBL’de Şampiyon Çağdaş Bodrumspor4TBL’de Şampiyon Çağdaş Bodrumspor3TBL’de Şampiyon Çağdaş Bodrumspor

Editör: Rümeysa Şahin