Termal Belediyesi İtfaiye ekipleri, Sivil Savunma Haftası dolayısıyla Termal Erkek Öğrenci Yurdu'nda yangın eğitimi verdi. Eğitimde, öğrencilere yangın ve yangına müdahale konularında teorik ve pratik bilgiler aktarıldı.

Yalova Termal Belediye Itfaiye Ekip Ogrenci Erkek Yurt Yangin Egitim (1)Termal Belediyesi Sivil Savunma Haftası dolayısıyla bir etkinlik gerçekleştirdi. Termal Erkek Öğrenci Yurdu öğrencilerine yangın eğitimi verildi. Eğitimin ilk bölümünde, itfaiye ekipleri öğrencilere yangın ve yangına müdahale konularında teorik bilgiler verdi. Yangının tanımı, çeşitleri, sebepleri, önlenmesi ve söndürülmesi gibi konularda sunum yapan ekipler, öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

Yalova Termal Belediye Itfaiye Ekip Ogrenci Erkek Yurt Yangin Egitim (2)Eğitimin ikinci bölümünde ise, yurt bahçesinde oluşturulan alev havuzunda öğrencilere uygulama yaptırıldı. Öğrenciler, yangın tüpleri ile alevlere nasıl müdahale edeceklerini öğrendiler. Ekipler, öğrencilere yangına müdahale ederken dikkat etmeleri gereken noktaları da anlattılar.

“23 Nisan Gelecek Nesillere Verilen Değerin Göstergesidir” “23 Nisan Gelecek Nesillere Verilen Değerin Göstergesidir”

Eğitimin sonunda öğrenciler, Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar ve İtfaiye Müdürlüğü ekibine teşekkür ettiler.

Yalova Termal Belediye Itfaiye Ekip Ogrenci Erkek Yurt Yangin Egitim (4)

Editör: Arda Yavuz