Yalova Valiliği, Teşvikiye Delmece Yaylası yolunda birden fazla aracın mahsur kaldığı yönünde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine ekiplerin hızla harekete geçtiğini duyurdu.
İhbarın alınmasının ardından bölgeye 2 adet arama ve kurtarma arazi aracı ile 1 adet 8x8 amfibi paletli araç sevk edildi. Zorlu arazi ve hava koşullarına rağmen olay yerinde yürütülen koordineli çalışmalar sonucunda, mahsur kalan vatandaşlara kısa sürede ulaşıldı.
AFAD, Jandarma, İl Özel İdaresi ekipleri ile yerel halkın traktör desteğiyle gerçekleştirilen kurtarma operasyonunda, 10 araçta bulunan toplam 35 vatandaş güvenli şekilde kurtarıldı. Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanmanın yaşanmadığı bildirildi.
Yetkililer, benzer olumsuzluklara karşı vatandaşların hava ve yol koşullarını dikkate alarak hareket etmeleri konusunda uyarıda bulundu.






