Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi’nin lideri Semt77 Yalovaspor 25. Haftanın kapanış maçında Sigortam.net’i ağırladı. TRT Spor Yıldız ekranlarından canlı yayınlanan karşılaşmayı, TRT Spor Spikeri Veli Yiğit anlattı. Rakibini 80-64 yenmeyi başaran Semt77 Yalovaspor’un taraftarları Veli Yiğit’i adeta mest etti.

Spor Merkezi programında taraftarlara övgü dolu sözler yağdıran Yiğit şunları kaydetti: “Pazartesi günü bir alt ligte basketbol maçı anlattım. Semt77 Yalovaspor ve Sigortam.net maçı. Aslında bir yandan da o ligin şampiyonluk maçı. Yalova birinci, Sigortam.net ikinci. Ben bilmiyordum, Yalova’nın salon kültürüne, atmosferine bayıldım. Böyle bir şey yok. Kadın, erkek, çocuk sayısı eşit. Müthiş eğleniyorlar, herkesin yüzünde tebessüm. Herkes gülüyor, deşarj oluyorlar. Müzikler söylüyorlar, şarkılar söylüyor, dans ediyorlar. Gitmek istiyorum. Yalova maçının hepsi aklımda kaldı. O kadar güzel etki bıraktı ki bende. Medcezirle başladılar, bütün tribünler söylüyor. Arkasından Feed From Desire, Ne Yapardım Bilmem şarkılarıyla devam ettiler. Salon öyle bir dolu ki, iğne atsan yere düşmez. Muazzam görüntüler vardı” dedi.

Veli Yiğit Kimdir?

Başkan Acar’dan Kadın Futbolculara Destek Başkan Acar’dan Kadın Futbolculara Destek

Almanya doğumlu olan Veli Yiğit aslen Kütahyalıdır. 42 yaşında olan Veli Yiğit Almanya'da doğup büyüse de Türk kimliğini koruyarak hayatını sürdürdü. Veli Yiğit 1982 tarihinde Almanya’da doğdu. Yiğit, ailesi ile beraber burada 11 yıl yaşadı ve daha sonra Türkiye’ye döndü. Liseden mezun olduktan sonra lisans eğitimine başlayan Veli Yiğit, Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü başarıyla bitirdi. Okul yıllarından beri spora ve özellikle futbola düşkün olan Veli Yiğit, lisans eğitimini tamamladıktan sonra Barbaros Çıdal’dan spikerlik ve sunuculuk eğitimi aldı. Daha sonra TV 8’de mesleki kariyerine adım atan Veli Yiğit, burada editör olarak İtalya Ligi Serie A ve İngiltere Ligi Premier League maçlarının özetini ve yorumlarını yazdı. Ardından Galatasaray TV’de çeşitli görevlerde bulundu. Buradan sonraki durağı ise TRT Spor oldu.

Yorum

Muhabir: RÜMEYSA ŞAHİN