Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Yalova Şube Başkanı Leyla Keğaz, Ankara’da düzenlenen çalıştaya katılım sağladı. Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Genel Başkanı Meral Güler ve yönetimi ile 29 şube başkanı 16 Aralık Cuma günü Ankara’da buluştu. Saat 14.00’te Anıtkabir’de resmi tören yapan TÜKD Genel Merkezi ve şubeleri, Atatürk’ün ebedi dinlenme yerinde Ata’nın izinde yürümeye devam edeceklerini bildirerek ant içti. TÜKD Genel Başkanı Meral Güler, Anıtkabir Anı Defteri’ni TÜKD’nin bursiyer öğrencileri eşliğinde imzaladı. TÜKD Genel Başkanı Güler, Anıtkabir Anı Defteri’ne şunları yazdı: “Çağdaş ilkelerinizle ve Cumhuriyetimizin temelini oluşturduğunuz Türk devriminin ışığıyla yolumuzu açtığınız ve bizleri yücelttiğiniz için size sonsuz minnetlerimizi sunuyor ve her zaman izinizde ve sizinle olduğumuzu içtenlikle yineliyorum.” Anıtkabir ziyaretiyle başlayan 73. yıl buluşmasında akşam gala yemeği ve 17 Aralık’ta yapılan Stratejik Plan Çalıştayı ile son buldu.

Keğaz, ‘Nice 73 yıllara’

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Genel Merkezi tarafından Ankara’da düzenlenen çalıştaya katılan Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Yalova Şube Başkanı Leyla Keğaz, “Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Genel Merkez 2022-2025 dönemi Stratejik Plan Hazırlık toplantısı 17 Aralık 2022 tarihinde Ankara’da 29 Şubemizin katılımıyla gerçekleştirildi. Yalova Şube adına şahsım, Genel Sekreterimiz Fatma Akdeniz Uçkaç ve Saymanımız Nuran Uzun Turan olarak katılım sağladık. 19 Aralık 1949 yılında Üniversite mezunu 10 Türk Kadının kurmuş olduğu ve kadının insan haklarını her zaman ön planda tutan derneğimizin 73. kuruluş yıldönümü yemeğine katıldık” dedi.

TÜKD’Yİ KİMLER KURDU?

TÜKD’nin kuruluşuna imza atan kadınlar Av. Süreyya Ağaoğlu, Prof. Dr. Sara Akdik, Prof. Dr. Şevket Fazıla Giz, Prof. Dr. Nüzhet Gökdoğan, Doç. Remziye Hisar, öğretmen Nebahat Karaorman, Doç. Müfide Küley, Doç. Türkan Rado, Av. Beraat Zeki Üngör, Dr. Pakize Tarzı. İlk şubesi 1959’da Ankara’da kurulan derneğin bugün 29 şubesi bulunmaktadır. “Uluslararası Üniversiteli Kadınlar Federasyonu” (GWI) üyesi olan TÜKD’nin bugüne kadar ki Genel Başkanları sırasıyla Prof. Dr. Sara Akdik, Nüzhet Akdoğan, Tezer Taşkıran, Handan Ertunç, Çiçek Ecem, Prof. Dr. Münevver Yenerman, Belkıs Canfesci, Prof. Dr Atife Dizer, Prof. Dr. Beyhan Çubukçu, İnci Başkurt, Tüten Anğ, Lale Sönmez, Ersan Akpir, Ferhunde Dilek Sarılı, Birten Gökyay, Nazan Moroğlu, Prof. Dr. Gaye Erbatur ve Hülya Yüksel’dir. Hülya Yüksel’den son genel kurulda seçimleri kazanan Meral Güler, 2025’e kadar TÜKD Genel Başkanı olarak görev yapacak.

Editör: TE Bilişim