Halk Bilimci Şef Erdinç Ertüzün'ün projenin Yalova ekibiyle düzenlediği dinletide Güney Doğu Anadolu türküleri söylendi. Şef Erdinç Ertüzün, dinletilere Anadolu'dan yöre yöre gruplandırmalarla devam edeceklerini söyledi.

Engelsiz Kafe salonunda düzenlenen dinletide dinleyicilerinde türkülere iştirak ettiği dikkatleri çekti.

Program boyunca sahnede yer alan koristler, seslendirdikleri eserlerle izleyicilere hem hüzün hem de umut dolu anlar yaşattı. Türkülerin taşıdığı derin anlamlar ve Anadolu’nun zengin kültürel mirası, salonda bulunan herkesi ortak bir duyguda buluştururken, dinleti zaman zaman alkışlarla, zaman zaman da dinleyicilerin hep bir ağızdan eşlik etmesiyle daha da anlam kazandı. Etkinlik sonunda katılımcılar, bu tür kültürel çalışmaların devam etmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Şef Erdinç Ertüzün, Yalovalı sanatseverlerin ilgisinden son derece memnun olduklarını belirterek, “Türkülerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için çıktığımız bu yolda gördüğümüz ilgi bizleri daha da motive ediyor. Farklı yörelerin ezgilerini Yalova’da buluşturmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Katılımcılar ise etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu tür kültürel programların artarak sürmesini temenni etti.

23 Nisan'da Yalova'da Müzelere Yoğun İlgi
23 Nisan'da Yalova'da Müzelere Yoğun İlgi
İçeriği Görüntüle

Türkü (2)

Türkü (3)

Kaynak: Haber Merkezi