Geleneksel Türk mutfağına özgü çeşitli turşu türleri, sofralara renk ve zenginlik katarken, her bölgenin kendine özgü tarifleriyle çeşitlilik sunuyor. Ülkemizde tüketilen turşu, Ramazan ayında da sofraların baş tacı olmaya devam ediyor. ‘Meşhur Gedelek Turşuları’ dükkânı sahibi olan Salih Sergül, “Rağbet gösterilen turşuların başında salatalık, acı biber, lahana geliyor ama bunların yanı sıra sarımsak ve bamya turşuları da dikkat çekiyor. Fiyatlarımız sabittir ve kilosu 100 liradır.  ” dedi.  

Yalova Meshur Gedelek Tursu Salih Sergul Ramazan Sofra Lezzetli Saglikli (3)Turşuların sağlık açısından da pek çok olumlu etkilerinin olduğunu dile getiren Sergül, “Turşunun sadece lezzetli bir garnitür olmanın ötesinde sağlık açısından da faydalı. Turşu tüketimi, sindirim sistemini destekleyerek bağırsak sağlığını artırabilir. Turşular, vitamin C, K, A gibi vitaminlerle birlikte mineralleri de içerir. Bu, vücut için gerekli besin maddelerinin sağlanmasına yardımcı olabilir. Turşular, antioksidan özelliklere sahip bileşenleri de içeriyor. Sonuç olarak, turşu sadece sofralarımıza lezzet katmakla kalmıyor, aynı zamanda sağlığımız için de pek çok olumlu etkisi bulunan bir besin olarak öne çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Pay Senedi Artışta! Pay Senedi Artışta!

HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN

Dükkânın Adı: Meşhur Gedelek Turşuları

 Adres: Süleyman Bey, Mimar Sinan Cd. No:35,77100 Yalova Merkez/Yalova

Yalova Meshur Gedelek Tursu Salih Sergul Ramazan Sofra Lezzetli Saglikli (6)Yalova Meshur Gedelek Tursu Salih Sergul Ramazan Sofra Lezzetli Saglikli (4)Yalova Meshur Gedelek Tursu Salih Sergul Ramazan Sofra Lezzetli Saglikli (5)

Editör: Arda Yavuz