Üniversitelerde Yaza Kadar Uzaktan Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir yıl içinde inşa ve ihya çalışmalarını halledeceğiz. Türkiye genelindeki tüm KYK yurtları yaz sonuna kadar depremzedelere tahsis edilecek. Üniversitelerimizi yaz aylarına kadar tatil ediyoruz, uzaktan eğitime geçiyoruz” diye konuştu.
Askerlerin Celpleri Ertelendi
Erdoğan, "Deprem bölgesinde ikamet eden veya bu illerin nüfusuna kayıtlı 13 binin üzerindeki yükümlü askerimizin mart ve nisan celpleri mayısa ertelenmiştir." açıklamasını yaptı.

KYK Yurtları Depremzedeler İçin Kullanılacak

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçesinde meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan deprem sonrasında üniversiteler YÖK kararıyla tatil edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre üniversiteler yaz mevsimine kadar tatil edildi. YÖK, tüm yükseköğretim kurumlarında bahar eğitim ve öğretim dönemi açılışının ikinci bir duyuruya kadar ertelendiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üniversitelerimizi yaz mevsimine kadar tatil ediyoruz. Kredi Yurtlar Kurumu’nun yurtlarını depremzedeler için misafirhane olarak kullanacağız" diyerek üniversitelerde uzaktan eğitim uygulanacağını söyledi.

Editör: TE Bilişim