Kafeler sokağı olarak adlandırılan ve son yıllarda Yalovalı gençlerin uğrak yeri olan Huzur Sokağa “We” Kafe açıldı. Geçtiğimiz yıllarda birçok kafenin açıldığı ve tüm Yalovalıların ilgi gösterdiği Huzur sokağa, bir önceki hafta açılan “We” adlı kafe, Yalovalıların büyük ilgisini topluyor. Kafenin sahibi Enes Şahin, mekanı kendisi ile beraber 2 kuzeniyle birlikte açtıklarını ve oluşan ilgiden dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi. Şahin, “Kafenin olduğu yer bizim mülkiyetimize ait, daha önce dedemiz burada otel işletiyordu, sonraki süreçte dershane olarak hizmet vermişti. Ben üniversitemi bitirdim ve diğer kuzenlerimde var olan işlerini tamamladılar. Diğer 2 kuzenim ile birlikte kafe açmaya karar verdik” ifadelerini kullandı.

“Kafenin ismini özellikle We koyduk”

Şahin, kafenin ismini neden We koydukları sorusu üzerine “ Biz geleneklerine bağlı bir aileyiz ve hep beraber yaşadığımız bir aile apartmanımız var. Aile olarak çok uzun süredir Yalova’da yaşıyoruz, dedem uzun bir dönem esnaflık da yaptı. Yaptığımız işleri hep beraber yaparız. Bu yüzden kafenin ismini “We” koyduk.

“Yalova halkı kaliteli”

Şahin, açtıkları kafenin tutacağını düşündüğünü ve başlangıçtan itibaren olan ilginin kendilerini mutlu ettiğini ifade ederken, “ ileride kurumsal olarak daha da büyümeyi hedefliyoruz. Kaliteli bir yer açmak istedik ve bunu korumayı istiyoruz. Yalova halkı gerçekten çok kaliteli insanlardan oluşuyor. Dolasıyla bizim açtığımız bu nezih mekâna ilginin devam edeceğini düşünüyorum. Açtığımız mekanın daha iyi nasıl olabileceği konusunda hep beraber konuşuyoruz ve tartışıyoruz. Eleştiri hepimizi yukarı çıkaracak” şeklinde konuştu.

“Baristamız Katar’dan geldi”

Şahin, “Çalışanlarımız genç, üniversite öğrencisi de var, üniversite okumayanlar da var. Baristamız, aynı zamanda müdürümüz olan kişi Katar’dan geldi. Kaliteyi baştan itibaren yukarı çıkardık. Yalova halkı da gelmeye devam edecektir. Yalova’nın kafeler sokağı gibi bir bölgesi yoktu. Üniversitelilerin yaşadığı şehirler bu gibi bölgeler mutlaka var. Örnek verirsem İstanbul’da Karaköy, Beşiktaş ve Kadıköy gibi muhitlerde gençlerin sosyalleşeceği alanlar oldukça fazla. Yalovalı gençlerin kafeler sokağı olarak adlandırdığımız bölgeye ihtiyacı vardı. İleride buranın daha da genişleyeceğini düşünüyorum” diyerek konuşmasına son verdi.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Rümeysa Şahin