Üniversite, Çelikelliler’i Konuk Ediyor Üniversite, Çelikelliler’i Konuk Ediyor

Yalova Bisiklet Yıldızları Spor Kulübü(YABİS) 2024 yılına da iyi başlangıç yaptı. Muğla’nın Bodrum İlçesinde düzenlenen Granfondo yarışmasında önemli derecelere imza atan kulüp 23-24 Mart tarihleri arasında Konya’daki İlk 2. Etap Puanlı Yol ve Kriteryum Türkiye Şampiyonası’ndan 4 madalyayla döndü.
Organizasyonun ilk gününde 2. Etap puanlı yol yarışmasında Yalovalı sporculardan Zafer Yalın 55-59 yaş kategorisinde birinciliği kazanırken, Osman Şirin ise ikinci oldu. Aynı parkurda 60-64 yaşta mücadele eden İbrahim Kesman dördüncü, Harun Ertuğrul’da beşinci olup puan aldı.
Yalova Yabis Bisiklet Spor Kulup Konya Kriyeryum Yarisma Madalya (2)Kriteryum yarışmasında ise 55-59 yaş kategorisinden Osman Şirin tüm rakiplerini geride bırakarak birinci olurken, aynı kategoride Bahadır Düner ikinciliği kazandı. 60-64 yaşta mücadele eden İbrahim Kesman dördüncü, Harun Ertuğrul’da beşinci olarak Yalova’ya puanlarla döndü. 
Kulüp gelecek yönelik adımlar atarak, yıldızlar ve gençlere daha fazla spor yapmalarına imkan tanıyan kararlar alırken, 2024 yılının yarış takvimine Muğla’nın Bodrum ilçesinde organize edilen Granfondo yarışmasına kürsü yaparak başlarken, Konya’da alından başarılar YABİS’te büyük mutluluk yarattı.  
Yalova Yabis Bisiklet Spor Kulup Konya Kriyeryum Yarisma Madalya (4)Kulüp Başkanı UCI lisanslı Milli sporcu Harun Ertuğrul,” Geride bıraktığımız Cumartesi ve Pazar günü Konya’da yapılan yarışlarda güçlü isimlerle birlikte kulübümüzü temsil ettik. İlk gün Zafer Yalın ve Osman Şirin kürsü yaparken, ben ve İbrahim Kesman ilk 5 içinde yer alıp puanları kaptık. İkinci günde yine Osman Şirin arkadaşımız birinci olurken Bahadır Düner’de ikinci oldu. Ben ve İbrahim Kesman’da derece elde etmeyi başardık. 
Yalova Yabis Bisiklet Spor Kulup Konya Kriyeryum Yarisma Madalya (3)Başarımızda önemli payı olup kurulduğu günden beri yarışlara giderken bizlere araç desteği veren başta Yalova Belediyesi’ne, bundan sonrada her konuda bizlere kucak açma ve bisikleti en üst seviyeye taşımak için birlikte çalışacağımız Yalovaspor’a, forma sponsorumuz olan Vadi şehir sitesi sahibi Sayın Sebahattin Çetin’e de kulüp yönetimi olarak teşekkür ediyorum. Gerek Türkiye Bisiklet Federasyonu organizasyonları gerekse özel yarışlar olan Granfondo’lar ve diğer kurumların düzenlediği yarışlara kulübün sporcuları ve yöneticileri ile ekip olarak gitmeye devam edeceğiz. Ekip başarısına inanan bizlerin ve sporcu arkadaşlarımın ülkede ses getirip Yalova adını hafızalara kazıyan başarıları ile moral bulacağız. Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen etaplı ve puanlı yarışlara katılmaya gayret ediyoruz. Bunun yanı sıra yıldız sporculara ve ihtiyacı olan gençlerimize yönelik yeni projelerimizi de hayata geçireceğiz. Yalova turizm açısından ve bisiklet turizmi konusundan şanslı bir il, bizler bunun bilinci ile çalışıyor ve gençlere de bisiklet sporunu sevdirmeye çalışıyoruz. Sağlıklı nesillerin gelişmesi hedefimiz olup aramıza katılan güçlü isimlerle de ekibimizi şimdiden Türkiye'nin parmakla gösterilen sayılı takımları arasına soktuk. Yalova’nın gururu (YABİS) Yalova Bisiklet Yıldızları Spor Kulübü Türkiye’de bir markadır. Kulübümüzden yetişen gençlerimizle ülkemize değer katacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın, sürpriz çalışmalarımızı herkes takip etsin, yakında herkesin çok şaşıracağı güzel haberlerle geliyoruz” dedi.

Editör: Arda Yavuz