Yalova Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği (YAKAD, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıl dönümü nedeniyle anma programı gerçekleştirdi. Altınova’da bulunan Hürriyet Ortaokulu’nda düzenlenen programa Yalova Vali Yardımcısı Mustafa Asım Alkan, Altınova İlçe Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Yalova Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği (YAKAD Başkanı Selim Işılak, Altınova İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Sitar, BBP Yalova İl Başkanı Münip Namal, Altınova İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Çibir, Çiftlikköy Karadenizliler Derneği Başkanı İsmail Yaprak, MHP Altınova İlçe Başkanı Serkan Dikyar, AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Ali Çorbacı ve Resul Çiftçi, TEMAD Yalova İl Başkanı Erdoğan Yıldız, Demirspor Kulübü Başkanı Talip Bayburtlu ve Altınova Belediye Başkan Vekili Şaban Cineviz katıldı.

Çanakkale menüsü ikram edildi

Vali Yardımcısı Mustafa Asım Alkan, Regaip Ahmet Özyiğit, Halil İbrahim Akmeşe, Selim Işılak ve diğer protokol üyeleri kendi elleriyle öğrencilere Çanakkale menüsü olan üzüm hoşafı, iki dilim ekmek ve buğday çorbası ikram etti. Ayrıca deprem şehitleri için de dahil tüm şehitlerimiz için Yalova Merkez Camii’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti okutulduktan sonra lokum dağıtıldı.

Bu sene 3.sününü düzenledik

Daha sonra anma programına geçildi. Burada konuşan YAKAD Başkanı Selim Işılak “Eğitim camiasının bir paydaşı olarak her sene Çanakkale Şehitleri haftasında Yalova Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği olarak şehrimizde bulunan bir okulumuzda Çanakkale Şehitlerimizi anıyoruz ve cepheye giderken yemiş olduğu Çanakkale menüsü etkinliğini yapmaktayız. Bu sene 3.sünü gerçekleştirmekteyiz” dedi. 

Rabbim birliğimizi daim eylesin

“Amaç ve gayemiz ise geleceğimiz ve gözbebeğimiz olan yarınlarımız olan gençlerimizin geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez düsturu ile Çanakkale Zaferi sırasında askerlerimizin ve şehitlerimizin cepheye ne zorlukla ve ne yok şartlarda var olma mücadelesi vererek Çanakkale Geçilmez destanını dünyaya haykırışını hatırlatmak ve manevi olarak o günleri yad etmektir” ifadelerini kullanan Selim Işılak, “Ülke olarak birlik ve beraberliğimizin her zamankinden daha fazla olması gereken bu günlerde rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin, inşallah. Hainlere ve düşmanlarımıza fırsat vermesin inşallah. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal etmiş olan tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranlara anıyorum. Programımıza katılan tüm misafirlerimize teşekkür eder saygılar sunarım” diye konuştu.

Onurunu ve gururunu yaşıyoruz

Işılak’ın ardından konuşan Hürriyet Ortaokulu Müdürü Özge Ekinci ise şunları söyledi: “Şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri de Çanakkale zaferidir. Bugün burada bir kez daha Türk’ün ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Çanakkale Savaşları, yüzyılımızın en büyük savaşlarından birisidir. Bizler Çanakkale de kanını seve seve akıtmış şanlı ecdadımızın ne için şehit olduğunu her zaman hatırlamalı be gelecek nesillere bunu fırsat buldukça anlatmalıyız.”

YAKAD, Çanakkale şehitlerini andı  (4)YAKAD, Çanakkale şehitlerini andı  (3)YAKAD, Çanakkale şehitlerini andı  (2)

Editör: Uğur TEZCAN