Yalova Kıvırcık Koyununun marka olarak tescillenmesi amacıyla Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle imzalar atıldı.

Yalova kıvırcık koyununun ıslah amaçlı proje çalışmalarını yaklaşık bir yıl önce başlatan Yalova Damızlık Koyun – Keçi Yetiştiricileri Birliği, hazırladıkları projeyi Çanakkale 18 Mart Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütmüştü.18 Mart Üniversitesi desteğiyle sürdürülen projenin son imzaları da yine Çanakkale’de atıldı.Düzenlenen törene Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinin yanısıra Yalova İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Selim Karahan, Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Yalova Damızlık Koyun –Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şendoğan Erdem ile bazı illerin birlik başkanları katıldı.

Yalova Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak yaklaşık bir yıldır sürdürdükleri projeyle Yalova kıvırcık koyunu markasının atılan imzayla resmen tescillendiğini belirten birlik başkanı Erdem; “Daha şimdiden tescil haberinin duyulmasıyla birlikte Yalova kıvırcığı satın almak isteyenler bize ulaşmaya başladı. İmzaların atılmasının ardından Yalova kıvırcık koyununun fiyatı yüzde yüz artış göstererek şu anda 600 Liraya kadar ulaştı. Yalova’nın yeni tescilli markası kıvırcık koyunun Yalova ekonomisine önümüzdeki dönemlerde önemli katma değer sağlayacağını düşünüyorum” diyerek geldikleri mutlu sondan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yalova Damızlık Koyun –Keçi Yetiştiricileri Birliği kurucu üyelerinden ve kıvırcık koyunu projesi kapsamında sürü sahibi olan Safran Köyü üreticilerinden Yusuf Ziya Aydın da kıvırcık koyununun resmen Yalova’nın tescilli markası olması dolayısıyla mutluluk duyduğunu belirterek, “Yalova kıvırcığı böylece ekonomik bir değer olarak önem kazanacak. Daha verimli çalışmalar ve desteklemelerin artacak olmasından dolayı mutluyuz. Projeyle Yalova’da daha eğitimli ve bilinçli bir üretici olacak” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Nurten İLÇİN.

Editör: TE Bilişim