Yalova Ticaret İl Müdürlüğü, “doğruluk, dürüstlük, çalışkanlık gibi erdemleri” temel alan ve toplumsal yaşamın önemli bir parçası olan Ahilik kültürünün yaşatılması, tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla her yıl düzenlenen Ahilik Haftası’nın bu yıl 38’incisinin kutlanacağını duyurdu.
Ahilik Haftası, 22-28 Eylül 2025 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle Yalova’da gerçekleştirilecek. Hafta boyunca düzenlenecek programlarda konferanslar, sergiler, konserler, şed kuşanma töreni ve geleneksel ahilik pilavı ikramları yer alacak.
Programın Öne Çıkan Başlıkları
- 22 Eylül Pazartesi günü kutlamalar 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreniyle başlayacak. Aynı gün Valilik ve Belediye Başkanlığı ziyaretleri gerçekleştirilecek.
- 23 Eylül Salı günü Yalova Makine İhtisas OSB’de fotoğraf sergisi açılacak, ardından AHİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çam’ın konuşmacı olduğu “Ahilik ve Modern Sanayi” konferansı düzenlenecek.
- 24 Eylül Çarşamba günü Atatürk İlkokulu öğrencilerinin katılımıyla meydan yürüyüşü yapılacak. Protokol konuşmalarının ardından mehteran konseri, şed kuşanma töreni ve ahilik beratı belgelerinin takdimi gerçekleştirilecek. Günün devamında Kent Müzesi’nde Karma El Sanatları Sergisi açılacak ve Şehit Sercan Yazar MTAL’de Prof. Dr. Taner Tatar’ın konuşmacı olacağı 2025-2026 eğitim yılı açılış dersi yapılacak.
- 25 Eylül Perşembe günü Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde “Ahilik Kültürü” konulu konferans düzenlenecek ve pilav ikramı yapılacak.
- 26 Eylül Cuma günü Yalova Merkez Camii ve Kirazlı Sanayi Sitesi Saruhan Camii’nde lokma ve ahilik pilavı ikramlarıyla hafta tamamlanacak.
Yalova Ticaret İl Müdürlüğü, tüm vatandaşları Ahilik kültürünü yakından tanımaya ve kutlama programlarına katılmaya davet etti.