Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi’nin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 4-5 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen 38. Olağan Kurultayı’nın iptaline karar vermesi ve partinin yeniden Kemal Kılıçdaroğlu yönetimine devredilmesi siyasetin gündemine oturdu. Kararın ardından Yalova’daki 7 Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanı ortak bir yazılı açıklama yayımlayarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e destek verdiklerini açıkladı.
Yayımlanan açıklamada Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş mücadelesinin içerisinde “kan ve gözyaşıyla” kurulduğu vurgulanırken, partinin Mustafa Kemal Atatürk’ün “iki büyük eserimden biri” olarak tanımladığı bir miras olduğu ifade edildi.
CHP’nin geçmişte olduğu gibi bugün de Türkiye Cumhuriyeti’nin “yılmaz bekçisi ve ebedi savunucusu” olduğu belirtilen açıklamada, alınan “mutlak butlan” kararının amacının hukukun gereğini yerine getirmek değil, halkın umudu olarak görülen CHP’yi karıştırarak iktidar yürüyüşünü durdurmak olduğu savunuldu.
Ortak açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Her zaman olduğu gibi Cumhuriyet Halk Partimiz bu baskıcı süreçten güçlenerek çıkacak ve iktidar olacaktır. Cumhuriyet Halk Partili Yalova’daki Belediye Başkanları olarak seçilmiş Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in verdiği mücadelenin sonuna kadar yanındayız.”
Belediye başkanları ayrıca parti içi demokrasiye olan inançlarını vurgulayarak, 45 gün içerisinde yapılacak olağanüstü kurultayla birlikte CHP’nin iktidar yürüyüşünün hız kesmeden devam edeceğini ifade etti.





