Batı illeri arasında en küçük il olma özelliğini taşıyan Yalova bu dev organizasyona 4 takımla katıldı.

Yalova Belediyespor, Altınkale Satranç Spor Kulübü, Doğuşspor ve Yalova Kartalspor turnuvada ilimizi başarıyla temsil ederken oynadığı maçlarla alkış topluyor.

Satrancın genç yıldızlarını buluşturacak şampiyonada Türkiye genelinden 85 takım, 43 kulüp ve yaklaşık 400 satranç sporcusu şampiyonluk için mücadele edecek. İzmir Çeşme Belediyesi iş birliği ile 19 Nisan Çarşamba günü sona erecek turnuvaya Aya Haralambos Kültür Merkezi ve İzmir Çeşme Sıdıka Kelâmi Ertan Ortaokulu ev sahipliği yapıyor.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme Belediye Başkan Vekili Yıldırım Aktugan, Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, TSF Yönetim Kurulu Üyesi Medine Boz, TSF Çeşme İlçe Temsilcisi Mehmet Sarısaç, satranç sporcuları, veliler ve satranç kulüp temsilcileri katıldı.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, uzun bir süredir depremlerin yarattığı acı ile yaşandığına dikkat çekerek, “Ülke olarak hepimizi derinden üzen 6 Şubat depremleri sonrası Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Takım Satranç Şampiyonası ilk ulusal turnuvamız olacak. Zor günler geçirdik, çok üzüldük. “Türkiye Satrançla Tek Yürek Oluyor” projemiz ile binlerce depremzede çocuğumuza satranç dersi verdik. Projemizde 500’den fazla eğitmenimiz gönüllü oldu. GSB yurtlarında fiziki koşullara uygun yerlerde satranç sınıfları açtık, satranç köşeleri oluşturduk. Spor iyileşmek için önemli araçlardan biri. Yenilenen faaliyet takvimimizle turnuvalarımızı gerçekleştirmeye yeniden başladık. Cumhuriyetimizin 100. yılında, 2023’te çok sayıda büyük şampiyonayı hayata geçireceğiz. 2023 satranç coşkusunun yükseldiği bir yıl olacak. Durmuyoruz, devam ediyoruz. Şampiyonamıza depremi derinden yaşayan Hatay Antakya’dan da sporcularımız katılıyor. Bu bizim için çok anlamlı ve çok özel. Türkiye genelinden 85 takım, 43 kulüp, yaklaşık 400 genç ustamız şampiyonluk için mücadele edecek. Tüm sporcularımıza şimdiden başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.  

Yalova’dan 4 Takım Türkiye Şampiyonası’nda Mücadele Ediyor (4)Yalova’dan 4 Takım Türkiye Şampiyonası’nda Mücadele Ediyor (4)-1Yalova’dan 4 Takım Türkiye Şampiyonası’nda Mücadele Ediyor (3)-1Yalova’dan 4 Takım Türkiye Şampiyonası’nda Mücadele Ediyor (3)Yalova’dan 4 Takım Türkiye Şampiyonası’nda Mücadele Ediyor (2)-1Yalova’dan 4 Takım Türkiye Şampiyonası’nda Mücadele Ediyor (2)Yalova’dan 4 Takım Türkiye Şampiyonası’nda Mücadele Ediyor (1)-1

Editör: Rümeysa Şahin