“Tüm Bilgi ve Birikimimi Yeşil Yalova FK İçin Kullanacağım” “Tüm Bilgi ve Birikimimi Yeşil Yalova FK İçin Kullanacağım”

2023-2024 sezonunda Türkiye Kadınlar 3. Ligi 13. Grupta mücadele eden Yalovaspor’un rakipleri arasında yer alan Bursa Soğanlıspor, Kadınlar 2. Ligi'ne yükselme şansını son maça bıraktı.

Grubu lider bitiren Eskişehir Büyükşehir Belediyespor ile Play-Off’lara kalan Bursa ekibi yarı finale kadar sorunsuz şekilde gelmeyi başarmıştı. Kadınlar 3. Ligi'nde önceki gün oynanan Yarı Final müsabakaları sonucunda Uludağ Spor ve Üsküdar Anadolu, Kadınlar 2. Ligi'ne yükselme hakkı elde etti.

Bursa Soğanlıspor Play-Off etabında Afyonkarahisar Anadolugücü Spor’u 2-0’la geçerken, son 16 turunda Orbit Karabağlar Spor Kulübü’nü 2-2 biten mücadelede penaltı atışları sonrasında 6-3 devirip çeyrek finale kalmıştı. Bu etapta Bağcılarspor’la karşılaşan Soğanlı takımı 1-1’in ardından penatılarla rakibini 8-7 yenmiş ve yarı finale çıktı.

Gebze Alaettin Kurt Stadında oynanan yarı final müsabakasında Üsküdar Anadolu’la karşılaşan Bursa Soğanlıspor rakibine 6-0 gibi farklı skorla yenildi. Erenler Atatürk Stadı 1 Nolu Sahada oynanan maçta ise Uludağspor’da rakibi Karadeniz Ereğli Lisesi Spor Kulübü 1-0 devirdi. 6 Haziran 2024 tarihinde Antalya'da bulunan Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi'nde saat 19.00'da Uludağ Spor ile Üsküdar Anadolu, Türkiye Şampiyonluğu için karşı karşıya gelecek. 4 Haziran 2024 tarihinde aynı stat ve saatte Bursa Soğanlı Spor ile Kdz. Ereğli Lisesi Spor Kulübü, üçüncülük maçı oynayacak. Kazanan, Kadınlar 2. Ligi'ne yükselen son takım olacak.

Editör: Arda Yavuz