Kamuoyunu yakından ilgilendiren çökmeye devam eden  yol, yarılmış  hazır istinat duvarı her geçen gün daha kötüye gidiyor. 
Yalova Hastane Haber Gazete Manset (9)Minibüs Durakları
Yağışların olması ile birlikte yarıklar ciddi şekilde artmış, hastane çalışanları hastalar, hasta yakınları çöken yolun baş kısmında bulunan minibüs duraklarını mecburen kullanmak durumunda kalıyorlar. Geçtiğimiz haftalarda konuyu yakından takip eden A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Mehmet Erdoğan Öztekin, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin mevcut durumuyla ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Olay tamamen yağış rejiminin insafına kalmıştır diyen Öztekin, “Bu senenin yağmurları ya orayı silip süpürecek veya bu durum sonbahardan sonraki yağışlara kalacaktır. Bari o minibüs durağını hastane içine alın. Olası kaymanın topuğunda, kurbanlık koyun gibi bekletmeyin” demişti. 

Yalova’da Turizm Haftası Coşkusu: Karatekin’den Heyecan Verici Detaylar! Yalova’da Turizm Haftası Coşkusu: Karatekin’den Heyecan Verici Detaylar!

Yalova Hastane Haber Gazete Manset (10)Valilik hastane ile ilgili açıklama yaptıktan sonra bir daha açıklama yapma gereği duymamış, yaptığı açıklama da ise hastanenin güvenli olduğunu kamuoyu ile şu ifadelerle paylaşmıştı. “İlimize ve çevre illerimize hizmet sağlayan Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanemizin önündeki yolda oluşan çökmeler hakkında vatandaşlarımızı bilgilendirmek ve tedirginlikleri gidermek amacıyla Valiliğimizce basın açıklaması gereği duyulmuştur. Temeli 297 adet fore kazık ve 497 deprem izolatörü ile depreme dayanıklı olarak projelendirilmiş ve inşa edilmiş olan hastanemiz ilk hasta kabulünü 08.09.2022 tarihinde gerçekleştirerek hizmete başlamıştır. Hastane hizmet binamız barındırdığı özelliklerle Yalova’nın en güvenli binalarından biri olma özelliğine sahiptir. Konum olarak şehrin hakim bölgesinde 200 dönüm arazi üzerinde, 105 bin metrekare kapalı alan ve 800 araçlık otopark alanına sahiptir.” 
Kamuoyunu net bir şekilde bilgilendirmek için gazetemize demeç veren Türkiye Jeoloji Mühendisleri Odası Yalova İl Temsilcisi Ozan Burak Cangir, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin güncel durumu ile ilgili Yalova Gazetesi’ne bilgi vermişti. O bilgide ““Önlem alınmazsa çamur akması dediğimiz heyelana sebep olabilir” demişti. 

Özel Haber : Duygu Saral 

Yalova Hastane Haber Gazete Manset (6)Yalova Hastane Haber Gazete Manset (8)Yalova Hastane Haber Gazete Manset (5)Yalova Hastane Haber Gazete Manset (4)Yalova Hastane Haber Gazete Manset (1)

Editör: Arda Yavuz