Yalovaspor’la şampiyonluk yaşayıp TFF 3. Ligine çıkartan Aytaç Yaka 2023-2024 sezonunda Yalova’yı Bölgesel Amatör Ligde temsil edecek olan Yeşilovaspor’la anlaşma sağladı. Bu sezon Süper Amatör Kümede şampiyonluk yaşadıktan sonra Play-Out maçında Yalovaspor’u 2-0 yenerek adını BAL’a taşıyan Yeşil Mavili ekip peş peşe bombaları patlatıyor.

Sefa Demir’i Sportif Direktör ve İdari İşler Sorumlusu olarak göreve geldiği Yeşilovaspor, son 4 sezonunda Bölgesel Amatör Ligde 5 mağlubiyet istatistiği ile tüm dikkatleri üzerine çeken Aytaç Yaka’yı takımın başına getirdi.

Şampiyon teknik adam Başkan Yalçın Oruç ve Sportif Direktör Sefa Demir’le görüştükten sonra kendini Yeşil Mavili ekibe bağlayan sözleşmeyi imzaladı.

“Aytaç hocamızla şampiyonluğa koşacağız”

Aytaç Yaka’nın başarılarıyla kendisini ispat ettiğini belirten Yeşilovaspor başkan Yalçın Oruç, “İlimizin başarılı teknik adamlarından Aytaç Yaka ile her konuda anlaşmış bulunmaktayız. Yeni sezonda Bölgesel Amatör Ligi’nde başarılı olup şampiyonluk ipini göğüslemek için mücadele vereceğiz. Bu mücadelemizde Aytaç Yaka’nın bizlerle olması hepimizi sevindirmiştir. Hocamıza başarılar dileriz” diyerek sözlerini tamamladı.

“Yeşilova’da olmaktan dolayı çok mutluyum”

Kulübün hedefleri doğrultusunda başarıya adım adım ilerleyeceklerine vurgu yapan Aytaç Yaka, “Süper Amatör Küme şampiyonu olarak bitiren ve namağlup bir şekilde Bölgesel Amatör Ligi’ne yükselen Yeşilovaspor ile anlaştım. Burada bulunmaktan dolayı mutluyum. Bize duyulan güveni boşa çıkarmayacağız inşallah. Her iki tarafa da tekrar hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Aytaç Yaka Kimdir?

Yalovaspor’da başladığı futbolculuk yaşantısında profesyonelliğe adım atan Aytaç Yaka sonrasında Darıca Gençlerbirliği, İnegölspor, Çankırıspor, Altınova Belediyespor olmak üzere 2014 yılına kadar yeşil sahalarda boy gösterdi.

Futbol yaşantısını tamamladıktan sonra 2015 yılında teknik adamlık kariyerinin startını veren başarılı çalıştırıcı 2015-2016 sezonu Yalovaspor BAL antrenörü, 2018 yılında Kadıköyspor BAL Teknik Sorumlusu, 2019 yılı Yalovaspor BAL Teknik Sorumlusu, 2020 yılı Yalovaspor Profesyonel Takım Teknik Sorumlusu, 2021 yılı Çubukspor BAL Teknik Sorumlusu ve 2023 yılında da Gönen Belediyespor BAL Teknik Sorumlusu olarak görev yaptı. 2019-2020 sezonunda Yalovaspor ile BAL’da şampiyonluk yaşayan Aytaç Yaka, 2020-2021 sezonunda da bir süre yeşil-kırmızılı takımı çalıştırmaya devam etti. Ardından 2021 yılında çalıştırdığı Kullar 1975 Spor ile grup şampiyonluğu sevinci yaşayan Yaka, takımıyla play-off yarı finaline kadar yükselme başarısı gösterdi.

Yeşilovaspor’dan Büyük Hamle3Yeşilovaspor’dan Büyük Hamle2

Editör: Rümeysa Şahin