Köklü bir vergi bilincinin ve vergiye gönüllü uyumun oluşturulamadığı bir toplumda yeterli düzeyde vergi toplanamayacağı açıktır. Vergi Haftası etkinlikleri ile vatandaşlarımızda vergi bilincinin oluşturulması, vergiye gönüllü uyumun sağlanması, idare - mükellef arasında güven ortamının sağlanması ve verimli bilgi akışının gerçekleştirilmesi suretiyle değişimin sürekli hale getirilmesi hedeflenmektedir. Bu doğrultuda, Vergi Haftasında bir taraftan geleceğimizin vergi konusunda bilinçli ve kararlı mükellefleri olacak çocuklarımıza ve gençlerimize Vergi bilinci aşılanırken, diğer taraftan mükelleflerimiz ve vatandaşlarımızla çeşitli platformlarda bir araya gelerek etkili bir iletişim ortamının sağlanmasına çalışılacaktır. Vatandaşlarımıza vergi vermenin bir ödev, bir zorunluluk ama bunların hepsinin ötesinde bir vatandaşlık görevi olduğu hatırlatılacaktır. Mükellef ve vergi dairesi el ele, gelin bu haftayı birlikte kutlayalım. Vergi haftası, hepimizin bayramı olsun. Yalova Defterdarlığı olarak bizler, mükelleflerimizle sıcak iletişim kurmanın sevincini, kendimizi en samimi yollardan anlatabilmenin keyfini ve verginin önemini paylaşabilmenin gururunu yaşıyoruz. Sizler de vergi bilincine sahip, gönüllü vergi uyumuna katkıda bulunan vatandaş olmanın sevincini yaşayın. Hedefimiz; Etkin İdare, Mutlu Mükellef, Güçlü Bir Türkiye" dedi.
Program Belli Oldu
Öte yandan Vergi Haftası Programı da netleşti. Kutlamalara 24 Şubat 2014 Pazartesi günü saat 09:30'da Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlanacak. Saat 10:30'da Yalova Defterdar Vekili Zeynel Yılmaz ve beraberindekiler Yalova Valisi Esengül Civelek'i makamında ziyaret edecekler. Ziyaretin ardından 11:30'da KİPA AVM'de stant açılışı gerçekleştirilecek. 13:30'da Defterdarlık personeli Yalova Defterdar Vekili Zeynel Yılmaz'ı makamında ziyaret edecek. Yalova Defterdar Vekili Zeynel Yılmaz ise saat 14:00'de defterdarlık personelinin Vergi Haftasını kutlayacak.
26 Şubat 2014 Çarşamba günü saat 12:00'de ise ilde vergi rekortmeni olanlar Uygulama Oteli'nde düzenlenecek olan törenle ödüllendirilecekler.