"Yalova’mızdaki firmalar zarar görüyor"

Şehir dışından gelen firmaların yöresel ürünler adı altında Yalova’nın merkezinde satış yaparak Yalova’lı tüccar ve üreticiyi mağdur ettiğini söyleyen Demiryürek, kirasını ve vergisini ödeyen, tüm sorumluluklarını yerine getirme gayretinde olan Yalova’daki firmaların bu ve benzeri uygulamalarla zarar gördüğünü söyledi. YTSO’nın 1. Meslek Komitesinde bulunan meclis ve meslek komite üyeleri ile yapılan toplantıda bu tarz satışlara yerel idarelerce ya da hükümet yetkilileri tarafından izin verilmemesi gerekliliği ifade edildi.

Yalova’da her seferinde farklı isimlerle veya uygulamalarla yöresel çadır ya da yöresel ürün pazarı, yöresel ürün festivali gibi isimlerle satış yapılmaya çalışılıyor. Yöresel Ürünler Pazarı’ adı altında kayıtsız bir ticaret alanı açılıyor. Yalova’lı esnafın dükkanında satmış olduğu ürünler, bu pazarda kayıtsız bir şekilde satılmakta ve haksız rekabet ortamı yaratılarak Yalova’lı esnaf zarara uğratılmaktadır Üyelerimizin ortak talebi bu işlemlere yerel belediyelerin izin vermemesi yönündedir. Bu tarz organizasyonlar yapılmak isteniyorsa da Yalova’daki meslek odalarına kayıtlı üyelerin katılacağı Yalova’da üretilen ürünlerin sergilenip satışının yapılacağı organizasyonlar desteklenmelidir.

Yalova’lı tüccar ve esnafın haklarını korumak için bu şehirde yaşayan ve bu şehirden geçimini sağlayan herkesin sorumlulukla hareket etmesi gerektiğini belirten Demiryürek, bu tarz organizasyonlara izin veren yönetimlerinde bu uygulamalarına bir an önce son vermesi gerektiğini belirtti.

Editör: Rümeysa Şahin