24-27 Ocak 2022 tarihleri arasında ilimizin de dahil olduğu 8 grup merkezinde oynanan mücadeleler nefes kesti. Çınarcık Spor Salonunun ev sahipliği yaptığı müsabakalarda Mavi Beyazlı ekibimizin yanı sıra 1954 Hendek Spor Kulübü, Göztepe ve Isparta Araştırma ve Geliştirme Derneği Spor Kulübü mücadele etti.

İlk gün Zirve Gençlik ve Spor Kulübü, 1954 Hendek Spor Kulübü ile kozlarını paylaştı. Temsilcimiz bu maçı 6 gol farkla 36-30 kazanarak önemli bir avantajı yakaladı. İkinci gün Göztepe ile karşılaşan Mavi Beyazlılar bu mücadeleden de 40-34 galibiyetle ayrılmayı başardı. Yalova grubundaki son maçında Hüseyin Kutrup’un öğrencileri Isparta Araştırma ve Geliştirme Derneği Spor Kulübü ile karşı karşıya geldi.

Kıran kırana geçen mücadeleyi hentboldaki başarılı temsilcimiz 40-38 kazanarak 3’de 3 yapmayı başardı. Bu sonuçların ardından Mavi Beyazlı ekibimiz Yalova grubunu ilk sırada bitirerek Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası finallerine katılmaya hak kazandı. Zirve’nin yanı sıra Isparta Araştırma ve Geliştirme Derneği Spor Kulübü de ikinci sırayı alıp final biletini kazanmayı başardı.

Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası’nın final müsabakaları 2023 Mayıs ayı içerisinde oynanacak.

Editör: TE Bilişim