1973 Samsun doğumlu Tanrıkulu, İlköğretim eğitimini İstanbul’da aldı ve şu anda halen lise öğrenimi görmektedir. Tanrıkulu, liseyi bitirdikten sonra üniversiteye de başlayacağını açıkladı. Asıl mesleği elektrik tesisatçılığı olan ve ikinci dönem muhtarlığını yapmakta olan Tanrıkulu, evli ve 3 kız babası. 1984’ten beri Yalova’da ikamet etmekte olan Tanrıkulu, geçmişte 500 Evler Mahallesi’nin Gacık köyüne bağlı olduğunu ve kendisinin köyün ilk muhtarından sonra gelen muhtar olarak 2 dönemdir bu görevi sürdürmekte olduğunu dile getirdi.

500 Evler Mahalle Muhtarı Ergün Tanrıkulu’na göre, mahallesinde yer alan 2500 vatandaşın tamamını tanıyor. Mahallesindeki vatandaş portföyünün Karadeniz ve Bulgaristan göçmenlerinden oluştuğunu, dışarıdan aldıkları göçlerin nüfusta giderek artmaya neden olduğunu ve mahallesinde çok az olsa da yabancı asıllı olan Irak, İran, Suriyeli ve Afgan ailelerin de olduğunu dile getirdi.

Darülharpçılar çocuklarını okula göndermiyor

Her eğitim ve öğretim dönemi öncesinde toplantı yaptıklarını ve öğrenci velilerinin sosyo-ekonomik durumları ile ilgili değerlendirmede bulunduklarını belirten Tanrıkulu, maddi durumu kötü olan öğrencilere ellerinden geldiği kadar destekte bulunduklarını açıkladı. Çocuklarını okula göndermeyen birkaç aile ile görüşme gerçekleştirdiklerini ve bu durumu İlçe Milli Eğitim ile Jandarma’ya bildirdiklerini ifade eden Tanrıkulu, bu durumun nedeninin, ailelerin okulun eğitim seviyesini düşük bulmaları ve okulda okuyan öğrencilerin yaşam tarzlarının kendilerine uymamasından dolayı eğitimi çocuklarına kendilerinin verdiğini açıklamış olduklarını ifade etti.

Mahallelerinde yabancılara yapılan mülk satışlarıyla yerli halkın pek de ilgilenmediğini ifade eden Tanrıkulu, muhtarı mahallenin her şeyi olarak gördüğünü düşündüğünü söyledi.

Muhtar Tanrıkulu, eski Yalova ile şu anki Yalova arasındaki farkın, geçmişte şehirde yaşayan hemen herkesin sima olarak birbirlerini tanıdığını ve şu anki gençlerin her anlamda o zamankinden farklı olduğundan bahsetti. Mahallelerinde güvenlik sorunu yaşamadıklarını fakat bu konuda yaşadıkları tek problemin güvenlik kamerası eksikliği olduğunu, geçmişte mahallerinde birçok sera olup da şu an bu durumun artık ortadan kalktığını, artık mahallesinde eskiden olduğu gibi tarım ve hayvancılık yapılmadığını açıklayan Tanrıkulu, şu an sadece mahallesindeki hanelerin sadece 60-70’inde tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin devam ettiğini belirterek röportajımızı noktaladı.

Geyikdere Köyü Muhtarı Türker, “Köylümüze Baştan Ne Söz Verdiysek Harfiyen Yerine Getirdik” Geyikdere Köyü Muhtarı Türker, “Köylümüze Baştan Ne Söz Verdiysek Harfiyen Yerine Getirdik”

Tuğba ALTIN/Haber

Editör: Rümeysa Şahin