Sevgili okurlarım, Yaradanımız biz insan oğluna kendisinin sevdiği ve sevmediği şeyleri (Maide suresi, ayet 93’te) mealen şöyle buyurmaktadır, “Ey iman edip salih ameller işleyenler, Allah’a karşı gelmekten sakındıkları, iman ettikleri ve salih amel işledikleri, sonra Allah’a karşı gelmekten sakındıkları ve iman ettikleri, sonra yine Allah’a karşı gelmekten sakındıkları ve iyilik ettikleri taktirde, daha önce tatmış olduklarından dolayı bir günah yoktur. Allah iyilik edenleri sever.” Ebu Hureyre’den (r.a) gelen rivayete göre Resulallah (s.a.v) şöyle buyurmuştur, “Hiç şüphe yok ki, Allah sizin için şu 3 şeyden razı olur, şu üç şeyden de hoşlanmaz; Sizin O’na kulluk yapmanızda, O’na hiçbir şeyi ortak koşmanızdan ve hep beraber Allah’ın ipine sımsıkı sarılıp bölünmemenizden razı olur.” 
Allah’ım! Bize imanı sevdir, kalplerimizi imanla süsle. Bize küfrü, itaatsizliği ve isyanı sevdirme, kerih göster, bizi doğru yolu bulanlardan eyle.” (Hakim, Deavat, No: 1868). 
Sevgili okurlarım, alkol ve diğer haram ürünlerin satıldığı bir işyerinde çalışmak caiz midir?
İslam dinimizde yasak olan şeyleri yapmak günah/haram olduğu gibi böyle şeylerin yapılmasına rıza göstermek ve yardımcı olmakta günah, haramdır. Hz. Peygamber, haram bir maddeyi kullanan ile birlikte onu imal eden, taşıyan, sunan, satan aynı günaha girdiğini bildirmiş. (Kaynak: Ebu Davud, Eşribe 2, İbn Meace, Eşribe 6).
Zaruret halinde çalışır, kısa sürede helal iş bulması şartı ile ayrılır oradan. Allah affetsin. 
Amin.